torstai 5. huhtikuuta 2012

Sant' Ignazio di LoyolaSant'Ignazio, Via del Caravita 8

Collegio Romanossa opiskelevien jesuiittien kirkko oli käynyt pieneksi ja vanhaksi ja näin ollen rakennettiin uusi ja tilava kirkko Pyhän Ignatiuksen kunniaksi. Kardinali Ludovico Ludovisi, paavi Gregorio XV:n veljenpoika, kustansi kirkon rakentamisen suurelta osin. Monta arkkitehtia on ollut suunnittelemassa kirkkoa kuten Alessandro Algardi ja Girolamo Rainaldis. Jesuiitti Oazio Grassi on melko varmasti ollut mukana suunnittelussa. 

File:St Ignatius of Loyola (1491-1556) Founder of the Jesuits.jpg

Pyhä Ignazio di Loyola, 1491-1556

Hän syntyi Baskiassa Espanjassa ja kuoli Roomassa. Hän perusti vuonna 1534 Compagnia di Gesu, jesuiittisäätökunnan.Jesuiitiisäätökuntaan voi kuulua vain miespuoliset. Melkein kaikki jesuiittijärjestön jäsenistä ovat pappeja. Jesuiitit opiskelevta yleensä koko ikänsä. Jesuiitipappien koulutus vie noin 15 vuotta.

Fil: Facciata small.jpg

Ignazio di Loyola perusti Gregoriana korkeakoulun, Pontificia Univercita Gregoriana vuonna 1551. 


Piazza Sant'Ignazio

Filippo Raguzzini sai 1700-luvulla tehtäväkseen suunnitella Sant'Ignazion kirkon edustalla sijaitsevan torin. Raguzzini suunnitteli rokoko tyyppisiä rakennuksia. Jesuiitit halusivat että torin reunalle rakennetaan vuokrataloja jotka sitten vuokrataan jotta järjestö saisi kerättyä varoja kirkkojen koristeluun. Harvoin näin kauniita vuokra-asuintaloja on rakennttu kuin mitä nämä rakennukset Piazza Sant'Ignaziolla ovat. Talojen sivuilla olevat kadun kulkevat vinosti, ei suoraviivaisesti kuten oli totuttu tekemään. Tuloksena oli tämä ehkä Rooman kaunein tori.


Kirkkosali on 90m x 25m, leimmästä kohdastaan 50 m leveä, ristinmuotoinen ja kolme kappelia molemmilla seinustoilla. Andrea Pozzon upea freskomaalaus katossa on kuuluisa. Lattiassa on merkkitty kultainen laatta josta kattofreskot ovat parasta katsella. Toinen merkki löytyy lattiasta lähenpää pääalttaria.Andrea Pozzon loistava kattofreskomaalus on se jota turistit saapuvat katsomaan. Se on todella mahtava luomus.


Fil: Sant Ignazio Rom 2009.jpg


Paras paikka katsella kattomaalausta on keskellä lattiaa

Achille Pinellin maalaus

Pääalttari, Andrea Pozzon maalauksiaDatei:Rome-SantIgnazio-DomeTrompeOeil.jpg

Tämä freskokupoli ei ole aito kupoli vaikka se siltä näyttääkin. Andrea Pozzon todellinen silmänkääntötemppu! Kupoli on 17 mertiä leveä öljymaalus Sant'Ignazion kirkon vieressä sijaitsi Dominikaaniluostari ja he kielsivät rakentamsta korkeaa kupolia kirkkoon jotta heidän kirjastonsa ei näkyisi. Noh Andrea Pozzo rakensi falskin kupolin.

Fil: Tomb of St Ignatius.jpg

 Ignazio di Loyolan hautamuistomerkki


Pyhä Roberto BellarminoAloysis Gonzagan hautamuistomerkki


Pyhä Giovanni BerchmansPaavi Gregorio XV:n ja Pyhä Ludovico Ludovisin hautamuistomerkkiPaavi Gregorisu XV joka oli ensimmäinen jesuiittipaavi ja se oli hän joka hyväksyi ja virallisti jesuuttijärjestön

Ei kommentteja: