torstai 5. huhtikuuta 2012

Santa Maria in Campitelli

Kirkko on avoinna joka päivä kello 7.00-12.30 ja 15.30-19.00 
Messu arkipäivisin kello 7.30 ja 18.30
sunnuntaisin kello 7.30 ja 10.00


Santa Maria in Campitellin nimi nähtävästi viittaa Campodoglio'on joka on italialainen nimi Capitoliumin kukkualle. Giovanni Leonardin  vuonna 1541 perustama uskonnollinen munkkijärjestö  Chierici Regolari della Madre di Dio tarvitsi kirkon käyyttöönsä. Luostarin tilat ovat molemmin puolin kirkkoa. Pyhä Giovanni Leonardi on farmaseuttien suojuluspyhimys. 

File:S Angelo - s M in Portico s Giovanni Leonardi 1110066.JPG

Pyhä Giovanni Leonardin hautamusitomerkki kirkossa


Arkkitehti Carlo Rainaldis suunnitteli kirkon  ja se valmistui vuonna 1667. Lähettyvillä  nykyisen Via Petrocellin kadun varrella sijaisee Santa Galla Antiqua nimisen kirkon jätteet. Kirkossa oli ihmeitä tekevä Maria ikooni jota varten Santa Maria in Porticon/Cmapitellin kirkko rakennettiin. Pääalttarilla sijaitseva Maria ikooni on mahdollisesti uudempi Maria ikooni. Tutkimusten mukaan ikooni olisi 1100-luvulta. Kirkon puolesta kuitenkin väitetään että ikoonia on kannettu juhlakulkueissa joka vuosi 590:n vuoden ajan ja että oikealla puolen kirkkosalia toisessa kappelissa sijaitsee kopia ikoonista.


Santa Maria Antiqua, Via Petrocelli


Kirkkosali on erikoisen mallinen pohjapiirrokseltaan.  Kirkko on ilmava ja valoisa. Kirkossa vallitsee erittäin harmooninen tunnelma.


Pääalttarilla on Santa Maria in Porticon ihmeitä tekevä ikooni

File:SantaMariaCampitelli-Altare01-SteO153.JPG


Kirkkoon on haudattu useita kardinaaleja kuten Lorenzo Altieri, Filippo Casoni, Raimondo Capizucchi, Guglielmo Pallotta, Paluzzi Altieri degli Albertoni, Francesco Lnadi Pitera, Bartolomeo Bacca...Capizucchi kappeli, kolmas vasemmalla puolen


Cappella Altieri

Altierin suvun palatsi sijaitsee Il Gesu kirkon vieressä ja kaikesta huolimatta heidän suvun hautakappeli sijaitsee täällä Santa Maria in Campitellin kirkossa. Altierin suku on Rooman aatelistoa ja yksi suvunjäsenistä oli paavikin, Clemente X. Hän on haudattu Pyhän Pietarin basilikaan.


Cappella Altieri, ensimmäinen kappeli vasemmalla puolen kirkkosalia. Kappelissa lepää mm Beata Ludovica Albertoni.


Cappella Altieri
File:Michele Maglia.TIF


RippituoliFile:Lorenzo Ottoni.TIF

Ei kommentteja: