sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Santi Bonifacio e Alessio


Santa Sabina ja San Alession luostari vierekkäin Aventinon kukkulalla


 Kirkon pihalle pääsee vain jos tuo rautaportti on avoinna.
Piazza di Sant'Alessio 23, Aventino


Rakennuksen vasemmalla puolella hyväntekeväisyysjärjestö jakaa aamiaista, lounasta ja päivällistä kodittmille ja köyhille määrättyinä kellon aikoina. 


Santa Sabina basilika kuvassa ensin, sen takan Sant'Alessio ja sen takana Santa Maria del Prioraton kirkko. Viimeksi mainittu kirkko kuuluu Maltan ritarikunnalle jolla on keskikaupungilla oma korttelistonsa. Kirkkoon pääsee vain suuremissa ryhmissä, varaamalla ajan. Sisäänpääsymaksu.  visitorscentre@orderofmalta.int

File:Ripa - s Alessio 1050361.JPG

 Sanctorum Bonifasii et Alexii/Santi Bonifacio ed Alessio
 Pyhän Alexiuksen basilika, Aventinon kukkula, Piazza Sant'Alessio 23

Ripa - Alessios Pelargång väl 1150977.JPG

Sisäpihalla on vanha luostarin kaivo

Kirkko on ollut avoinna hieman miten sattuu. Mutta nykyään sen pitäisi olla avoinna joka päivä kello 8.30-12.30 ja 15.30-20.00. Kirkon luulisi olevan avoinna kaiket päivät koska kirkon sisäpihan tiloissa jakaa hyväntekeväisyysjärjestö aamiaista, lounasta ja päivällistä kodittomille ja työttömille.

Huom! Palasin takaisin. Kirkko on nykyään avoinna vain häitä ja kastajaisia ja muita kirkollisia menoja varten, kuten konsertteja joulun ja pääsiäisen aikaan. Olen kuullut myös kerrottavan että syyrialaiset Roomassa saavat käyttää kirkkoa kotikirkkonaan. Sant'Alessonhan kerrotaan vaeltaneen Syyriaan saakka.

Church of Saints Boniface och Alessio roma.jpg

Kirkkoa nimiteään San Alessioksi. Sen kardinaali on Rio de Janerosta kotoisin oleva Eusebio Oscar Scheild. Aventinossa on aivan oma kirkkokuoronsa, Coro dell'Aventino, joka esiintyy useissa Rooman kirkoissa. Kirkkokonserit ovat aina ilmaisia. Konsertteja pidetään arki-iltaisinkin. Ne ilmoiteaan usein miten kirkon  ilmoitustauluilla vestibuleissa/eteisissä.  Suosittelen lämpimästi!

Seuraavan kerran on Coro dell'Aventinon konsertti 7. jouluuta kello 20.45, Sacra Famiglia di Nazaret kirkossa, Piazzale del Gardenie 45

Acostino Camellin poliklinikan kirkkosalissa, 19. joulukuuta, Largo Agostino Camelli 8, raitiovaunu numero 8, (jää pois Camellin pysäkillä Trasteveren rautatieaseman jälkeen).

San Giovanni e Paulo Al Celio,  joulukonsertti on 21. joulukuuta kello 20.30. 


Pyhä Alexius/Alesso di Roma, kuoli 400-luuvlla

Pyhästä Alexiuksesta on olemassa monta eri tarinaa. Alexius eli ja vaikutti Roomassa neljännellä vuosisadalla jaa. Hän  oli roomalaisen senaattorin poika, joka teinipoikana lähti kaduille kerjäämään. Kerrotaan hänen vaeltaneen Syyriaan saakka. Hänen isällään oli talo kirkon paikalla Aventinossa. Alexus palasi kuitenkin isänsä kotiin. Hän kuitenkin kieltäytyi menemästä naimisiin vastoin isänsä käskyä. Siitä lähtien Alexius nukkui yönsä kotinsa portaiden alla. Kirkkosalin vasemmalla puolen ensimmäisessä kappelissa on vieläkin portaat jäljellä. Alexius kuoli portaiden alle. Legenda Pyhästä Alexiuksesta oli erittäin suosittu 1200-luvulla.


 Pyhä Boniface, kuoli vuonna 307

Pyhiä Benifaceja on elänyt muutamia, mutta tässä on kyseessä Bonifacio di Tarso/Bonifacius Tarsolaisesta. Hän kuoli martyyrikuoleman Tarsossa vuonna 307. Kirkko on siis ensin rakennettu Binifacen kunniaksi ja vasta myöhemmin kirko pyhitettiin myös Alession di Roman kunniaksi. Bonifacio on kuitenkin näistä kahdsta se merkiittävin henkilö. 

Boniface oli kreikkalainen orja jolla oli omistajansa kanssa sukupuolinen yhteys. Hänen omistajansa oli rikas kreikkalainen naishenkilö Aglae, jolla oli talo kirkon paikalla. He katuivat suhdettaan ja Agale ehdotti että Boniface matkustaisi Tarsukseen ja auttaisi siellä vainottuja kristittyjä. Tuumasta toimeen. Boniface matkusti Tarsukseen. Hän kuoli marttyyrikuoleman Tarsuksessa. Hänen jälkeenjäännöksensä tuotiin Roomaan jotka laitettiin juuri kirkon paikalle ja Aglaen asunnosta tehtiin pyhäkkö.


Sant'alessio church internal.JPG
Pyhän Alexiuksen jälkeenjäännökset pääalttarilla

File:Relics Alexius of Rome and Vonifatius.jpg

Pyhän Alexiuksen jälkeenjäännökset  kirkon pääalttarilla

File:Alexius of Rome saint clemente.jpg

Sant Alexius freskomaalauksessa Sant Clemencen basilikassa Roomassa

Saints Alexius och Boniface - intern - panarjedde.jpg

Roma, Kirche Santi Bonifacio e Alessio, die Decke.JPG

Fil: Adalbert av Prague.jpg

Pyhä Adalbert

Paavi Bnedictus VII:n aikana 900-luvulla pakeni munkkeja Bysantista muslimeja pakoon. Paavi antoi heille rakennuksen kirkon vierestä ja siitä kehittyi yksi tärkeimmistä kristinuskon lähetyskeskuksista. Pyhä Adabert saapui Prahasta. Hän kuoli luostarissa ja hänelle on oma kappeli kirkkossa. Näin luostari sai alkunasa. Bysantin munkit jättivät luostarin ja sen sijalle tulivat benediktiinit Clunyn luostarista, Ranskasta. Osa heistä muutti Santa Maria in  Aracoelin luostariin ja osa San Paulo fuori le muran luostariin. 

Lopulta 1300-luvulla oli luostarissa enää viisi munkkia elossa. Aventinossa ei siihen aikaan asunut  juuri ketään muita. Premonstratenssimunkit, Canonici Regolari Premostratensi, muuttivat luostariin. Aventinossa viljeltiin viiniä ja heinää siihen aikaan. Sata vuotta myöhemmin muutti luostariin hieronymiitit, Ordo Sancti Hieronymi, jotka rakensivat luostarin uuteen kuntoon barokin tyylin mukaan. Nykyinen luostari on siltä ajalta. Kardinaali Angelo Maria Quirini kustansi luostarin uuskorjaukset.


Oikealla Santa Sabinan kirkko ja luostari, sen vieresä Giardino San Alessio ja sen vieressä San Alesson kirkko ja luostari. Vasemmalla sijaitseva rakennus kuuluu Maltan ritarikunnalle, jolla itsenäisen valtion oikeudet Roomassa. Heidän pääpaikaknsa sijaitsee Via Condottin varrella.

San Domenico di Guzmán

Sant Dominicus/Pyhä Dominikus


Vanha pyhänveden kasteallas, Acquasantiere, joka on pois käytöstä

tankfull kerub av antmoose

Roma, Kirche Santi Bonifacio e Alessio, Alexiusaltar.JPG

Pyhän Alexiuksen kappeli

File:Cosmatesco column and original altar desk.jpg

Upea piispantuoli jossa  kauniit kosmeettikuvioiset pylväät

File:Edessa's icon of Holy Virgin.jpg

Eleonora Buoncompagni grav i Saint Boniface och Alessio all'aventino.jpg

Eleonora Boncompagni Borghese'n hautamuistomerkki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti