torstai 16. maaliskuuta 2023

Six Senses


Six Senses Roma, Piazza San Marcello

Hotelli on Rooman kalleimmasta päästä. Six Senses Dubaissa on vieläkin upeampi hotelli. Maldiiveiltä löytyy nykyään parikin Sex Senses hotellia, joista Six Senses Laamu on uusin, missä yöpyminen maksaa 3200 € per yö!


Six Senses, Piazza di San Marcello, Roma

Oikeastaan haluan kertoa etten itse mielelläni haluaisi lomailla Maldiiveilla (suomeksi näköjään Malediivit) enkä muissakaan vastaavissa kohteissa. Johtunee iästä ja kokemuksesta. Rantalomat ylipäätään eivät ole minun lomiani. Olen kokeillut. Ehkä tuossa Rooman keskustassa sijaitsevassa Sex Sensensin hotellissa voisin lomailla muutaman päivän.

Maldiiveilla ei ole mitään miten voisin saada aikani kulumaan. Olisi pakko ottaa vino pino kirjoja mukaan. Haluan lomailla mieluiten kaupungeissa tai isommissa taajamissa, missä voi kävellä ja katsella ympärilleen ja missä on paikkoja missä voi käydä tutustumassa. En kaipaa hiekkarantoja, enkä auringonpaahdetta

Six Senses on avannut ovensa Roomassa  ja otti haltuunsa vanhan Bank of Rome pankin pääkonttorin Piazza S. Marcellolla, Via del Corson varrella. Six Senses on tunnettu luksuksen luksuksestaan.

Melko yllätys että Six Senses avasi hotellinsa Via del Corson kadun varrelle. Eikö olisi löytynyt viihtyisänpää paikkaa luksus-hotellille?

Tämä kunnianhimoinen hotelli, mikä koostuu 96 huoneesta, pohjakerroksen ruokailuaukeasta, missä tarjoillaan roomalaisia ​​ja terveellisiä klassikkoruokia,  700 neliömetrin kattoterassista  ja jopa kasvitieteellisestä puutarhasta. Hotelli on saanut hillityn muotoilun, luontoystävälliset tekstiilit ja kierrätettyjen puurakenteiden ansiosta hotelli pyrkii olemaan rauhallisuuden kehto Rooman keskustan hälinän keskellä.

Viiden tähden buumi on siis alkanut, kun Rooma valmistautuu lukuisiin tärkeisiin tapahtumiin, joiden ennustetaan houkuttelevan kaupunkiin miljoonia kävijöitä. Rooman kaupungissa järjestetään joka toinen vuosi Ryder Cup, jossa pelaavat Euroopan ja Yhdysvaltojen joukkueet. Ensi syyskuussa vuonna 2025 Roomassa vietetään katolisen kirkon juhlavuotta, ja vielä on toivoa voittaa tarjous vuoden 2030 maailmannäyttelyyn.

Historiallisen kaupungin keskustan pohjoislaidalla sijaitseva muotitalo Bulgari muuttaa Mussolinin ajan julkisen ministeriön Palazzo dell'IMPS:n pääkaupungin ensimmäiseksi hotellikseen. Täällä olen aikaisemmin kertonut palatsista. Palatsi on vaikuttava travertiinimarmorista ja roomalaisesta tiilestä valmistettu rakenne, jossa on fasistinen mittakaava. Sieltä on näkymät kahdelle kaupungin tunnetuimmasta monumentista, Ara Pacisista ja Augustuksen mausoleumista.

Maailman kuulu korufirma Bulgari on lahjoittanut tuhansia euroja Rooman monumenttien entisöintiin, mukaan lukien 120 000 euron investointi Ara Pacis-museon uuteen valaistusjärjestelmään. Bulgari rahoitti myös useita suuria kunnostustöitä pääkaupungissa, muun muassa Espanjalaiset portaat  ja Largo di Torre Argentinan arkeologinen kohde. 

Bulgari omistaa myös luksus-hotelleja ja on nyt avaamassa uuden hoteallin Roomaan, rakennukseen, minkä luulin olevan kulttuurisuojattu. Ranskalainen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), maailman suurin luksustavarayritys, osti vuonna 2011 italialaisen koruyhtiön Bulgarin, mikä toimii osakeyhtiönä nykyään. Bulgarin perhe/suku omistaa luultavsti vieläkin 50, 4 % osakkeista. Mutta rahallahan saa vaikka mitä!

Kaupungin toisella puolella Via Venetolla, mikä oli aikoinaan kulttuurin 'hermo', on nyt Rooman löhöilyn symbooli, saa uuden elämän luksusketjujen Nobu ja Rosewood toimesta. Jälkimmäinen, mikä avataan vuonna 2024, muuttaa Italian Banca Nazionale del Lavoron entisen pääkonttorin luksus-hotelliksi, missä on aulabaari ja kahvila sekä tyylikäs kattoterassi.

Käytöstä poistettujen pankkitalojen ja julkishallinnon toimistojen muutos on luksushotellien uuden aallon teema. Historiallisesti Rooma, toisin kuin Milano, ei ole onnistunut houkuttelemaan kansainvälisiä brändejä osittain siksi, että niille ei ole tarpeeksi suuria kiinteistöjä. Mutta tyhjien palatsien lisääntyvä saatavuus tarjoaa uusia mahdollisuuksia huippubrändeille ja samalla antaa kaupunkikuvalle kiiltävää modernia kuntoutusta.

Six Senses aikoo myös osallistua kaupungin kaupunkiuudistuksen tukemiseen, osittain edistämällä kestävyyttä sekä aiheeseen liittyvää koulutusta ja tietoisuutta. Hotelli pyrkii esimerkiksi poistamaan kertakäyttöiset muovit, kuten pullot huoneissa, ja kieltämään polyesterin henkilökunnan univormuissa. Se on myös perustanut "Earth Labin", joka isännöi seminaareja vieraille ja paikallisille ympäristöasioista.

Osa hotellin tuotosta omistetaan naapuruston vaikuttaviin projekteihin alkaen viereisen Chiesa di S. Marcello al Corson kirkon julkisivun puhdistuksesta. "Haluamme näyttää, mikä on mahdollista, vaikka se tekisi elämästämme vaikeampaa", kerrotaan Six Senses hotellin johdosta.

Six Senses asensi hiljattain hotellin kellariin suuren ruokakompostin, mikä pystyy käsittelemään 70 kg jätettä päivässä. "Kilpailemme AMA:n kanssa", hotellin johtaja sanoo viitaten Rooman surullisen kuuluisaan kunnalliseen roskienkeräys toimistoon.


Soneva Fushi hotelli, Maldiiveillä

Suomessa kai sanotaan Malediivit, mutta Ruotsissa Maldiverna.

Täällä maksaa kaksi yötä luksushuvilassa noin 53 000 kruunua, siis 4755 € !

Toinen lokakuu 1995 oli tietyssä mielessä eksklusiivisen ekomatkailun lähtökohta. Sitten Sonu Shivdasani ja Eva Malmström-Shivdasani avasivat Soneva Fushi-hotellin Malediiveilla. Se oli välitön menestys. Vieraat halusivat ruokailla paljain jaloin ja sitten pyöräillä kotiin mutkaisia ​​viidakon polkuja pitkin.

Keväällä 1986 Sonu oli veneessä Monacossa. Ystävät katsoivat Formula 1:tä, mutta ruotsalainen Eva Malmström ei ollut kiinnostunut, joten hän jäi kannelle aurinkoa ottamaan. Yhdessä vaiheessa hän katsoi ylös ja kohtasi viereisessä veneessä olevan miehen katseen.

"Muistan sen hetken niin hyvin, se oli kuin olisi astunut tunneliin", sanoo Eva.

Kaveri toisessa veneessä oli Sonu. 

Sonu sanoo: "Evalla oli välitön vetovoima, niin se oli. Mutta se, mihin todella rakastuin, oli Evan energia, hänen nopea ajattelunsa, hänen positiivinen elämänkatsomus ja huumori."

Tähän mennessä Eva oli tehnyt useita mallitöitä Maldiiveilla ja rakastunut paikkaan. Hän toi uuden poikaystävänsä sinne, ja Sonu tunsi samoin.

Sonu Shivdasani on legendaarisen intialaisen liikemiehen poika ja opiskeli Etonissa ja Oxfordissa. Yksi hänen pääaineistaan ​​oli englanninkielinen kirjallisuus, josta hän hyötyi hotelliyrittäjänä.

Sonu ja Eva nimesivät filosofiansa lopulta "älykkääksi luksuseksi", ja vielä nykyäänkin Soneva Fushi on imago 'avojaloin luksusta'. Valtionpäämiehet, teknologiamiljardöörit, Hollywood-tähdet. Madonna, Beckhamit, Richard Branson... Kaikki ovat laittaneet kenkänsä pussiin, jossa on teksti "Ei uutisia, ei kenkiä" ja astuneet maihin hotellisaarella. 

Eva Malmström syntyi Karlstadissa Ruotsissa. Isä Hans oli lentäjä ja perhe muutti usein. He asuivat Sollentunassa suurimman osan Evan kasvu-ajasta, mutta hän tuntee olonsa paljon kotoisammaksi Karlsborgissa Vätternin länsirannalla. Siellä oli kesämökki, vanha sekatavarakauppa, joka on edelleen perheen omistuksessa. Eva ja Sonu käyvät siellä edelleen joka kesä äiti Sonjan luona.

Isä työskenteli SAS:lla ja Eva käytti laajasti hänen ilmaislippujaan. Hän rakasti matkustamista. Hän muutti Pariisiin suunnittelijaksi, mutta päätyi menestyksekkääseen mallin uraan. Eva on nähty monissa suurimmissa muotilehdissä, Vogue, Harper's Bazaar ja Elle, ja työskennellyt joidenkin maailman huippuvalokuvaajien kanssa.

Soneva Fushin alkuperäisen menestyksen jälkeen he avasivat useita sisarhotelleja. Six Senses-brändillä he toimivat noin viidellätoista hotellilla ja vielä useammalla kylpylällä.

Six Senses myytiin muutama vuosi sitten Sonun vakavan sairauden takia ja nyt he keskittyvät täysin omiin hotelleihinsa Soneva Fushi ja Soneva Jani Malediiveilla, Soneva Kiri Thaimaassa, ja lähitulevaisuudessa Soneva-hotelli avautuu Japaniin ja toinen Maldiiveilla. Pariskunta asuu Maldiiveilla vieläkin. 

Mielessäni on toinenkin love story kerrottavana, mutta se joskus toisen kerran...

Tässä alla  tulee valokuvia Soneva Fushin luksus lomakohteesta, missä on monen moni ruotsalainen julkkis lomaillut.










Ei kommentteja: