tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ovi joka ei johda mihinkään

Via Tor de'Conti 2


Via Tor de'Conti 2


Santa Caterina a Magnapolin kirkko


Torre delle Milizie ja Santa Caterina a Magnapoli


Kuvaus Santa Maria Annunziata luostarin edustalta, Via dei Contilta

San Basilo al Foro di Auguston kirkko ja luostari rakennettiin 900-luvulla Foro Augostolle, nykyisen Via Tor de'Contin varrelle. Paikalla sijaitsi aikaisemmin Tempio de Marte Ultore/Mras Ultorin temppeli.

File:ItaliaRomaForoAugustoTempioArchitrave.jpg

Kirkon viereen seinäkkäin rakennettin dominikaaninunnien luostari, Santa Maria Annunziata. Kirkosta meni portaat alas maanalaiselle hautausmaalle.

Kirkko annettiin luostarin käyttöön 1600-luvulla ja kirkon ulko-ovi muurattiin umpeen kirkon sisältä päin ja tehtiin uusi ovi kikkoon luostarin puolelta. Myöhemmin niin kirkko kuin luostarikin tuhoutuivat 1930 luvulla. Kellotapuli hajoitettiin 1800-luvulla. Argelogit tulivat kaivelemaan alueella 1932. Kirkkoja luostari hajoitettiin. Nyt on jäljellä vain pelkkä kirkon päätymuuri ja ulko-ovi joka ei johda mihinkään.


 San Baslio al Foro di Auguston kirkon ovi joka ei johda mihinkään enää


Via Tor de Conti 31 sijaitsee ihan oikea kirkkokin, SS Quirico e Giulitta ja sen vieressä ihan mukiinmenevä hotelli Forum jolla on kattoterassi. Toinen hotelli saman kujan varrella on hotelli Nerva joka on erittäin suosittu. Keskeisenpää paikkaa ei voi löytää Roomasta hotellille. Via Cavourilta lähdettäessä on Via Tor de Contilla melkoisen jyrkkä mäki. Vasemmalla puolella on Foro di Nerva ja Foro di Augusto. Katu päättyy Via Nazionalen "mutkaan", Piazza Magnapolille.



Foro Augustolla sijaitsi aikoinaan munkkiluostari ja sen viereen rakennutti Augustus muurin joka erottaa Forumalueet ns. suburasta joka oli työläisten asuinaluetta. Kirkko on melkein rauniona nykyään koska alueella ovat argeologit työskennelleet. Siinä vieressä on Casa Cavalieri di Rodi, Roodokselta peräsin olevan Johannesveljeskunnan rakennus.

Kun Johannesveljekset muuttivat Aventinoon niin tiloihin muutti Collegio dei Neofiti, dominikaaniveljekset ja heidän tehtävänään Paavin käskystä oli yritettävä käännyttää juutalaisia tyttöjä kirtinsukoon.


Dominikaanien tärkein kirkko SS Domenico e Sisto sijaitsee Via Nazionalen mutkassa johon Via Tor de Conti päättyy. Aivan lähellä sijaitsee myös dominikaanipappien gollegio.


Via Tor de Conti on saanut nimensä Contin suvusta. Minulla ei ole aavistustakaan että missä heidän asuinrakennus sijaitsi. Kadun alapäässä ja huippea torni Torre de Conti, ja niin kuin keskiajalla useimmilla tärkeillä ja arvovaltaisilla suvuilla oli korkea torni asuinrakennuksessaan. Contin suvussa on ollut ainakin seitsemän kardinaalia. Paavi Innocentus kolmas oli kai Contin sukua. Kadun yläpäässä sijaitsee Torre delle Milizie Santa Caterina a Magnapolin kirkon vireseessä.


Santa Ceterina sienalaisen kirkko ja Tor de Conti, Contin torni
Kirkko on nykyään poliisien uskollisen järjestön käytössä



Kuva on toettu Via dei Imperialilta. Tor de Contin torni näkyy selvästi ja Santi Santissima Domenco Siston kirkon torni. 

Ei kommentteja: