tiistai 30. joulukuuta 2014

Sant' Antonio abate all'Esquilino


Sant'Antonio abate all'Esquilino, Via Carlo Alberto 2, Esquilino
Roomassa asuvien venäläisten kotikirkko

 Avoinna lauantaisin kello 18.30-20.00 ja sunnuntaisin kello 9.30-11.00


Messu arkisin kello 6.45 ja sunnuntaisin kello 10.00 
Messu toimitetaan bysantiilaisen riitin mukaanSant'Antonio abate/Antonios Suuri 251-356Hän eli egyptiläinen eremiitti. Häntä on pidetty ensimmäisen kristillisen luostarin perustajana. Tuo abate tarkoittaa luostarin apottia.Tämä filmin pätkä kertoo San Antonio abaten elämästä Egyptissä. San Antonio abatea ei pidä sekoittaa San Antonio da Paduaan, joka hänkin oli pyhimys, mutta nämä ovat kaksi eri henkilöä.SanAntonio abaten kirkko
Collegium Russicum tai Seminario Pontificio di Sudi Orientali, Via Napoleone II 3

Tämän kirkon paikalla sijaitsi alunperin roomalainen basilika Giunio Basso, joka oli siviili basilika Esquilinon kaupunginoassa, joka oli rakennnttuu siinä noin vuonan 331 jaa. Tämän basilikan raunioista on kerätty ns opus sentile  antiikin akaisella tekniikalla seinä- ja lattiakoristelua. Töihin käytettiin marmoria, lasia ja helmiäistä.

Giunio Basson basilikan paikalle sitten rakennettiin viidennellä vuosisadalla jaa kirkko nimeltä Sant'Andrea Catabarbara. Sant Antonion kirkko rakennettiin veierssä sijainneen nunnaluostarin  ja sen tiloissa sijainneen sairaalan käyttöön. Tämä oli Rooman ensimmäinen Pyhälle Andreaakselle pyhitetyistä kirkoista. alkupeärisen kirkon opus sectile mosaiikkityöt olivat jäljellä vielä tässä kirkossa mutta myöhemmin ne siirrettiin museoon Palazzo Massimoon.

Vatikaani osti kokonaisen tontin kirkon ympäriltä vuonna 1928 ja perusti tontille Collegio Russicum'in, jossa voi opiskella venäläsitä kulttuuria ja hegellistä elämää.

Museo Palazzo Massimo'ssa on Giunio Basson basilikan freskomaalauksia ja sargofagi nähtävinä.
Pontificio Istituto Oriantale P. I. O. Piazza Santa Maria Maggiore

Paavi Benedictus XV perusti tämän instituutin vuonna 1917. Tässä instituutissa voi opiskella Itä-Euroopassalaista katollismia. Tämä on ns Idän katollinen instituutti ja kirkko.


 Sant'Antonio abate all'Esquilino
Ei kommentteja: