torstai 14. helmikuuta 2013

Via Severiana

Fil: Estradas consulares.svg

Via Severiana läksi Ostiasta Casal Paloccon alueelta ja kulki rannikkoa myötäillen Terracinaan. Siis sen akaisten kaupunkien Portus (Fiumicino) ja Terracian välillä. Kesiari Septimus Servus rakennutti Via Severinan vuonna 198 eaa. Tie oli 118 kilometriä pitkä ja se ohitti antiikin aikaiset paikkaunnat kuten Laurentum, Lavinium,  Antium ja Astura.

File:Latium et Campania.png

Casal Palocco Ostiassa on omakotitaloalue noin 25 kilometriä Roomasta länteen Välimeren rannalta noin 5 kilometriä. Se kuuluu Rooman kuntaan. Alue on erittäin kaunis ja idyllinen sekä rauhallinen. Siellä on kaikki palvelut mitä suinkin voi toivoa. Le Terrazze, Via di Casal Palocco, niminen ostoskeskus ja paikallinen seurakuntakirkko San Timoteo. Metroasemalta EUR-Fermi lähtee bussi 709 Casal Paloccoon ja Le Terrazzeen.

Vain kivenheiton päässä Casal Paloccosta on suuri puistoalue nimeltä Parco Urbano Pineta di Castel Fusano. Puisto on 916 hehtaaria suuri. Viale del Circuiton varrelta lähtee vasemmalle Via dei Pignoli ja se on se paikka josta Via Severiana sai alkunsa aikoinaan. Nykyään se on vain kapea polku jonka varrelta löytyy paljon mielenkiintoista kasvillisuutta ja villejä eläimiä.

Fil: pratica di Mare 010.jpg

Lavinium tai Pratica di Mare, Castello Borghese

Täällä asuu vakituisesti vain 17 henkilöä. Voi johtua siitä että täällä on arkeologit kaivelleet jo vuodesta 1957 lähtien. 1500-luvulla kylän omisti Massimon aatelissuku jotka möivät kylän Borghesen aatelissuvulle sata vuotta myöhemmin.  Kylän omistaa nykyään Gian Giacomo Borghese joka on syntynyt vuonna 1964. Hän on Scipione Borghesen ja Maria Carla Sanjust Teudalan poika. Scipione Borghese kuoli vuonna 2001. He saivat neljä lasta. Monica Borgese, Sofia Borghese, Maria Borghese ja nuorin ja ainoa poika on siis Gian Giacomo (tai Giangiacomo).

Fil: Anzio - Grotta di Nerone.JPG

Anzio, entinen Antium
Roomasta on noin 50 kilometriä Anzioon.

Anzio genom-RaBoe 09.jpg

Fil: Torre astura2.JPG