sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Santa Maria delle LuceSanta Maria delle Luce, Via della Luce, Trastevere

Avoinna kello 10:00 till 13:00 ja 15:00 till 07:00

Messu arksin Kello 19:00 
sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 00:00 espanjaksi
Kello 17:30 portugalin kielellä

Tällä paikalla sijaitsi aikoinaan kirkko nimeltä San Salvatore in Corte, jonka paavi Julius I (kuoli vuonna 352) rakennutti kolmannella vuosisadalla. Paavi Julius I on syntyperäinen roomalainen ja  hän kuului alkuperäiseen mahtavaan roomalaiseen aattelissukuun gens Julia. Suvulla luultavasti oli jo asuinrakennus tälla alueella ja he myös omistivat tontin, jolle kirkko rakennettiin. 

Nykyään kirkko toimii latinalaisamerikkalaisten kirkkona. Eteläamerikkalaisilla on Roomassa useampiakin kirkkoja käytössään. Tästä kirkosta pitää huolta Scalabrini niminen uskonnollinen järjestö, joka perustettiin Rooomassa asuvia latinalaisamerikkalaisia ​​varten. Sen huomaa myös kirkkosalin koristeluista että kirkkoa käyttää eteläamerikkalaiset. 

Hiippakunta ei ole vielä hyväksynyt kirkkoa kansalliskirkoksi, vaikka Via Aurelian varrella sijaitseva Our Lady of Guadalupe och San Filppo Martiere niminen kirkko väittää av Lucen kirkon olevan latinalaisamerikkalaisten ja meksikolaisten kansalliskirkko. Mutta yksistään jo siitäkin syystä että argentinalaiset, brasilialaiset ja kuubalaiset eivät pidä itseään meksikolaisina, olisi hyvä olla useampikin kansalliskirkko latinalaisamerikkalaisia ​​varten.Santa Maria delle Luce pääalttarilla
Alttaripöydän sisällä kalterin takana sijaitsee kolmen marttyyrin reliikit jotka on tuotu tänne Ponzianon katakombeista. 


Santa Maria delle Luce

Kirkko sai nimensä Madonna ikoonista joka löydettiin Teveren joen lähistöltä kaariholvista. Madonna on nimeltään Madonna dellle Luce. Madonna liityy ihmetekoon. Lähettyvillä asuneen sokean miehen päälle alkoi rakennus hajota ja hän juoksi henkensä kaupalla ulos asunnostaan ja ​​kohtasi Madonnan ja Jeesuslapsi ikoonin nähdessään hän sai näkönsä takaisin. Sokea mies huusi luce, luce/valoa, valoa. Vuonna 1730 tuotiin ikooni San Salavatoren kirkkoon ja siitä lähtien kirkkoa on kutsuttu Madonna delle Luce nimellä.


Nykyinen kirkko on 1200-luvulta ja sen jälkeen uuskorjattu pariin kertaan.


Keskiajalla oli tämä alue melkoista slummia ja aikamoista sokkeloa tämä alue on vieläkin. Luostari on siinä vieläkin kirkon vieressä, brasilialainen läherystyö järjestö, joka kuuluu scalambrini järjestöön. Jos minä oikein ymmärrän niin luostarissa asuu brasilialaisia ​​pappiskokelaita. 


 Kirkkosalissa on käytetty puuta ja marmoria sekaisin. Samanaikaisesti kun Madonna ikooni tuotiin 1700-luuvlla kirkkon tehtiin uuskorjauksia ja kirkon sisätilat saivat barokintyylisen vivahteen. Kaikki puuveistostyöt ovat erittäin huolella tehtyjä ja vaaleat seinät saavat aikaan vaikutteen kuin kirkko olisi paljon uudempi kuin mitä se on.
Kirkkosali on ristin muotoinen ja ristin akseliin on laitettu falski kupoli. Itse varsinainen kupoli pon kahdeksankanttinen lasikupoli, joka toimii kattoikkunana. Lasikupoli on toki poistettu ja sen sijalle on laitettu valkoinen ja valaistu kupoli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti