torstai 14. lokakuuta 2021

Lazion maakunnan turistikohteet


Lazion maakunnan viisi provinssia

Lazion maakunta on sopiva kohde sinulle, joka rakastat klassista kulttuuria. Heille jotka haluavat tehdä suurkaupunki-viikonlopun ja samalla saada aurinkoa ja lämpöä, sinulle, joka tarvitsee vain reilun annoksen italialaista "dolce vitaa".

Rooma (Roma) on alueen pääkaupunki, koko Italia ja kerran "koko maailma"/ Caput Mundi, kuten muinaiset roomalaiset sanoivat. "Kaikki tiet vievät Roomaan", he sanoivat. 


Neljä Italian 50 Unescon maailmanperintökohteesta sijaitsee Laziossa, mukaan lukien koko Rooman historiallinen keskusta/Centro storico ja Vatikaani, jotka ovat myös Unescon maailmanperinnelistalla.  

Kaupungin ulkopuolella sijaitsee lisää muinaisia ​​roomalaisia ​​raunioita ja hautausmaita  skeä sivilisaatioita, mitkä ovat jopa muinaista Roomaa vanhempia, kuten etruskien alueet. Maaseudulla on hiljaisia vuoristokaupunkeja, rantalomakohteita, historiallisia monumentteja, toisen maailmansodan taistelukenttiä ja hehtaareja viinitarhoja, puhumattakaan maailman suurimmasta roomalaisesta amfiteatterista ja pienimmästä kaupunkivaltiosta.

Rooma on lämmin ja vieraanvarainen kaupunki, iloinen ja meluisa primadonna, hänen viehätystään on vaikea vastustaa. Kaupunki, joka houkuttelee muotifaneja, gourmetteja ja muita iloisia ihmisiä kaikkialta maailmasta. Se on suihkulähteiden ja palatsien kaupunki, ja kaupungin aukiot ovat koko maailman kohtaamispaikkoja. 


Blogissani on 25 postausta mitkä koskee Vatikaania!

Rooma on myös katolisen kirkon pääkaupunki, jossa Vatikaanin valtio/ Città del Vaticano, sijaitsee aivan Tiber joen/Tevere joen vieressä.  Taidekokoelmat ja lukusiat taide galleriat sekä palatsit ympäri kaupunkia kultaa vierailusi, samoin kuin kirkot eri aikakausilta.

Haluatko saada maaseutuelämyksen Rooman vierailun yhteydessä? Tee kuten roomalaiset, mene ulos ja syö sunnuntai-illallinen Castelli Romanin viinialueella! Tai jää sinne asumaan ja tee sieltä käsin päiväretkiä Roomaan. 

Albano Laziale, Frascati, Castel Gandolfo, Marino, Nemi ja Nemi järven ympäristö sekä muut kylät tarjoavat maalaismaisia ​​tavernoja, kauniita huviloita ja puistoja. Syyskuussa voit myös osallistua viininkorjuujuhliin. Paavitkin viettää täällä kesänsä. Paavin kesäasunto sijaitsee Castel Gandolfossa, pienen Lago Albano-järven rannalla.

Toinen suositeltava lyhyt retki Roomasta on Tivoli, mikä on nimestään huolimatta paikkakunta eikä huvipuisto. Täällä on kaksi upeaa puistoa, jotka molemmat ovat Unescon maailmanperintö luettelossa. Toinen on muinaisen keisari Hadrianuksen luomus, Villa Adriana, ja toinen on upea Villa d'Este 1500-luvulta.

Ne, jotka haluavat aidon elämyksen meren rannalla ja kenties yöpyvätkin siellä, voivat suunnata etelään päin Anzioon, Sabaudiaan tai hieman suurempaan suosittuun Terracinaan.

Riviera di Ulissea kutsutaan alueen eteläisimmäksi rannikoksi, jossa on hienoja hiekkarantoja. Sperlonga on ihastuttava pieni keskiaikainen kaupunki meren rannalla, ja monet söpöt kylät sijaitsevat vehreässä sisämaassa, joihin voi tehdä retkiä, kuten Campodimele ja Sermoneta keskiaikaisine kaupunginmuureineen ja läheisen ainutlaatuisen Ninfa-puiston kanssa. 

Täällä meren rannalla on myös Circeon kansallispuisto. Alue on täydellinen vasta rakastuneille matkalaisille. Ehkä päätät vierailla hieman jetset-tyylisellä Ponzan saarella, mikä on pieni mutta suloinen tulivuorenkallioineen ja luolineen.

Viterbon provinssi pohjoisessa on muinaisten etruskien valtakunta, missä on uskomattoman hyvin säilyneitä jäänteitä Tarquinian, Cerveterin ja Toscanian pienten kaupunkien alueella. Etruskit perustivat kyliä alueelle noin 2600 vuotta sitten, ja nykyään kylillä on vieläkin keskiaikainen luonne. Ruotsin kuningas Kustaa VI Adolf teki useita matkoja tänne etruskien kaivauksiin. Hän oli arvostettu vieras alueella arkeologisen kiinnostuksensa ja tietämyksensä ansiosta. 

Provinssin pääkaupunki Viterbo on erittäin näkemisen arvoinen kaupunki, minkä historia liittyy vahvasti paaviin ja kardinaaleihin. Keskiaikaiset kujat johtavat Palazzo dei Papiin, ohi kauniiden kirkkojen ja Rocca Albornozin linnaan, missä on etruskien museo. Pari kilometriä täältä etelään arkkitehtuurista kiinnostunut vierailee Caprarolassa 1500-luvun huvilassa Palazzo Farnesessa ja sen ihanassa puistossa. Viterbon itäpuolella sijaitsee kyliä ovat tiheään. Valitse Vitorchiano tai sitten viehättävä Bomarzo, missä on mielikuvituksellinen 1500-luvun puisto, jossa on hirviöveistoksia.


Ei kommentteja: