maanantai 3. helmikuuta 2014

Domine Quo Vadis/Santa Maria in PalmisDomine Quo Vadis tai Santa Maria in Palmis kirkko sijaitsee Via Appia Antican ja Via Ardeatinan risteyksessä. Teiden välistä, kuvassa olevan portin kautta, lähtee tie San Calliston katakombeihin. Sitä tietä pääsee myös San Sebastianin katakombeihin sekä Domitillan katakombeihin.


Domine  Quo Vadis,  Via Appia Antica 51, Achille Pinellin kuvaus

Fil: Eglise de Domine Quo Vadis Rome.JPG

Doe Quo Vadis, Santa Maria in Palmis

Avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 8.00-18.00
 Kesäaikaan kirkko suljetaan vasta kekllo 19.00

Messu kaikkina muina arkipäivinä paisti ei tiistaisin kello 18.00 talviaikaan ja kello 19.00 kesäaikaan. Messu sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 9.00 ja11.00 sekä 18.00 (talviaikaan) ja kello 18.00 (kesäaikaan).

Kirkko rakennettiin sille paikalle jossa Pietari kohtasi Jeesuksen, kun Pietari pakeni marttyyrikuolmeaansa. Tämä tarina kerrotaan Raamatussa Apostolien teoissa. Pietari kysyi Jeesukselta että Herra mihin olet menossa? Domine Quo Vadis? Jeesus vastasi että olen menossa Roomaan ristiinnauliittamaan toisen kerran. Sen kuultuaan Pietari katui pakoaan ja palasi takaisin Rooman ja suostui  kuolemaan marttyyrikuoleman.

Kirkon paikalla on alunperin 800-luvulta lähtien ollut sanctuarium, pyhäkkö mutta tämä kirkko rakennttiin sen päälle vuonna 1637. Kirkko rakenenttiin San Michele Arcangelo nimiselle munkkiärjestölle, joidenka luostari kirkon viereen rakennttiin samaan aikaan.


File: Quo vadis os Maria delle Piante 1070895.JPG


Fil: Jag PIEDI del quo vadis.jpg

Jeesuksen jalanjäljet joita säilytetään  nykyään Kapitolisessa musoessa ja yksi sen kopioista on San Sebastiano fuori del Muran basilikassa, San Sebastianon katakombien luona. Täällä Quo Vadis kirkossa on vain myös kopio.

Fil: Santa Maria in Palmis (Rom) 1.JPG


Fil: Santa Maria in Palmis (Rom) 2.JPG

Fil: Santa Maria in Palmis (Rom) 5.JPG

Fil: Santa Maria in Palmis (Rom) 6.JPG

Henryk Sienkiewicz, puolalainen kirjailija on kirjoittanut kirjan nimeltä Quo Vadis.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Rooma kuvauksista!Niitä on todella antoisaa lukea,


terveisin Satu Sarkola Suomesta

Donna Roomassa kirjoitti...

Hei Satu!
Kiva kuulla että olet löytäynyt mielenkiintoista luettavaa sivuiltani. Roomassa on paljon kerrottavaa ja koettavaa. Harmi vaan ettei yksi elämä riitä...