tiistai 29. maaliskuuta 2016

Antico Forno Roscioli



Antico Forno Roscioli, Via dei Chiavari 34, Regolan alueella

Avoinna joka päivä kello 7.30-20.00

Rosciolin edustalla on aika ajoittain valtavaa tungosta. Syödään seisoaltaan. Aamulla aikaisin tulee lähistöllä asuvat, alueella töissä käyvät ja eläkeläiset Roscioliin aamukahville. Kotona ei pysty keittämään yhtä hyvää kahvia, eikä saa tuoretta cornettoakaan. Eniten väkeä on kello 12-15 välillä. 

Rosciolilla on tyypillinen roomalainen tapa tehdä ostoksia. Ensin kassalle maksamaan ja sitte kuitti kädessä tiskille. Tämä tapa on melkein kaikissa kahviloissa Roomassa. En ymmärrä miten tämä voi toimia käytännössä ja hinnoittelu tomii...

Italialaiset ovat tottuneet tekemään kaiken mutkikkaasti, mutta Ruotsissa tehdään kaikki mutkattomasti ja luistavasti, pyrokratiaakaan ei juuri esiinny lainkaan. 

Mutta Rosciolin pizza on maailman parasta! Lämmintä ja halpaa!


Täällä Rosciolissa saa monenlaista Cornettoa aamukahvinsa kanssa. Tässä on kermavaahtoa työnnetty Corneton sisään.


Lohicornettoa


Pizzapulla


Salumeria Roscioli, Via dei Giupponari 21/22, Rooman keskustassa. Via dei Giupponari on yksi mukavimmista kaduista keskustassa. Sen varrella on paljon halpoja ja hyviä ruokakauppoja ja paljon pieniä putiikkeja. Olen tästä jo kertonut aikasemmin, mutta en malta olla tekmättä ihan omaa postausta Rosciolista. 


Roscioli on ns salumeria, jossa myydään leikkeleitä, herkkuja ja leipomatuotteita. Salu-meria, tulee sanasta salami. Lihaa jaa makkaroita myydään lihakaupoissa ja muut lihatuotteet salumerioissa. Nykyään salumerioissa myydään myös kananmunia, juustoja, erilaisa pastoja. Rosciolilla on leipomo nurkan takana, Via dei Chiavari 34, ja salumeria vain noin 20 metrin päässä toisistaan. Leipomosta voi ostaa leivän lisäksi leivonnaisia, keksejä, kakkuja, pastaa, viiniä, hilloja ja palapizzaa suoraan uunista.


Rosciolista voi ostaa tämmöisen klassisen perinteisen peltilaatikon, Biscottieran, Rooman muistoksi tai vaikka jollekin tuliaisiksi. Laatikkoja on hieman erinäköisiä ja ne ovat nykyään keräilytavaraa. Laatikot ovat melko suuria. Kuvassa tuo alkuperäinen laatikko, jossa Biscotti gentilinejä alettiin myymään vuonna 1890. Noita biscotteja valmisteaan vieläkin mutta pakkaukset ovat muuttuneet.

Termninin rautatieasemalta hävisi tämä Gentilinien myymälä mutta asiakkaiden erikoispyynnöstä se taas avattiin, mutta vain tilapäisesti. Kyllä siellä luultavasti on noita laatikoita myytävänä.


Perinteinen biscotti gentilini osvego, on siis keksi, mitä on valmisettu 121 vuotta. Se tehdään viidestä eri viljalajista. Muistuttaa ruotsalaista Marie keksiä. Uusia keksejäkin on Italiassa tullut markkinoille.



Tavola caldasta/lämmin pöytä, voi ostaa lämpimiä ruokalajeja ja istua jonnekin myymlän pöytien ääreen, sillä myymälään on ahdettu pöytiä ja tuoleja, jotta niin monta kuin suinkin mahtuisi yhtä aikaa sisään syömään.


 Via dei Giubbonari 21/22 löytyy tämä ihana ruokapikka


Rosciolilla on omat olutpullot, joista tarkoitus on juoda pullonsuulta.


Palapizzaa myydään kilohintaan ja mikä hyvä niin samalla voi maistella useamman sortin pizzaa. Roscioli on kohtuuhintainen, voisi jopa sanoa halpa.






 Antico Forno Roscioli, Via Buonarroti 46/48, 

Piazza Vittorio Emanuele II, Esquilino


Antico Forno Roscioli, Via Buonarrotin varrella Esquilinon kaupunginosassa on ns panicficio, leipäkauppa. Tuo san Forno tarkoittaa uunia ja leipomoa. Tämä on kuitenkin Rosciolin suvun ensimmäinen alkuperäinen leipomo ja myymälä. Nyt tässä on leipomo, viinibarri/kahvila, pizzeria ja leipämyymälä.



Roomassa on tapana heittää leivät ja pullat sikin sokin montteriin


 Ihania pieniä munkkeja





Tavola calda/lämmin pöytä



Roscioli Caffe sijaitsee Piazza Benedetto Cairoli 16, vain noin 20 metriä Saluemerista. Se on tällä ovella kun aamukahavia juovat jonottavat jo ennen kello 7, jolloin kahvila avataan. Salumerista on noin 50 metriä Pizzerian ovelle.



Ei kommentteja: