lauantai 24. heinäkuuta 2021

Tungosta Roomassa



Turistit ja paikalliset tungoksessa, mutta tungosta esiintyy vain keskikaupungilla,

Roomassakin on tartunnat alkaneet taas nousta. Lazion maakunnassa on noin 700- 800 tartuntaa vuorokaudessa. Sen jälkeen kun Italia voitti jalkapallon EM-kista, nousi tartunnat Italiassa 5 %. Lazion maakunnassa asuu noin 5,8 miljoonaa asukasta. Italia avasi varhaisessa vaiheesssa maan turismille.

Voi olla että hallitus asettaa rajoituksia mikä päivä tahaansa, varsinkin suurkaupunkeihin. Roomassa yriteään elää joten kuten normaalia elämää. Roomalaiset jos ketkä rakastaa olla ulkona kaduilla, kujilla ja toreilla. Kulttuuritapahtumia on jatkuvasti Roomassa. Roomassa pideteään myös vähän siellä sun täällä erilaisia luenentoja ja ne pideteään yleensä ulkoilmassa sisäpihoilla. Roomalaiset tykkää käydä kuuntelemassa luentoja ja sitten saada keskustella aiheesta toisten kanssa. Italialaiset ovat kulttuurikansaa.


On paljon mitä Roomassa voi tehdä ilmaiseksi ja ilman että on  suurta vaaraa saada tartuntaa. Kaikki melkein 1000 roomalaista kirkkoa ovat avoinna ja niihin pääsee ihan ilmaiseksi. 


Italiassa virologi suosittelee että sairaalaan joutuneet koronapotilaat saa maksaa vuorokausikorvuksen sairaalssa, jos he ieävt ole ottanet rokotetta. Ehdotus on 100-200 euroa vuorokausi. Italialla ei kertakaikkiaan ole varaa hoitaa henkilöitä jotka ei hyväsky rokotteita. Sairaaloiden täytyy pystyä hoitamaan muitakin eikä vain koronapotilaita.  saaneet voi saada tartunnan, mutta he ei joudu sairaalaan, eikä ole kuoleman vaaraa. Rokottet saa ilmaseksi.

Vuonna 1978, kun Italian kansallinen terveyspalvelu (Servizio Sanitatio Nazionale) perustettiin, Italian terveydenhoito luokiteltiin maailman parhaaksi.

Terveydenhuolto Italiassa perustuu pikemminkin yhteisiin kuin henkilökohtaisiin ideoihin menestyksestä ja hoidosta. Yleisen kattavuuden, ihmisarvon ja solidaarisuuden takaamiseksi kaikki sovellettavat palvelut ovat joko ilmaisia ​​tai tarjotaan halvemmalla kuin markkinahinnat.


Italian kansallinen terveyspalvelu on alueellisesti organisoitu ja sitä valvovat kaikki hallintotasot, kansallinen, alueellinen ja paikallinen. Kuten Italian perustuslaissa ​​todetaan, kansallisen hallituksen on varmistettava, että kaikilla Italian kaikkien alueiden asukkailla on pääsy kaiken tason palveluihin. 

Suurin osa Italian julkisesta terveydenhuolto järjestelmästä rahoitetaan IRAP-nimisen yhteisöveron keräämisellä. Tämä rahoitus kerätään aluetasolla ja sitten kerätään kansallisella tasolla. Tämä rahoitus kerätään aluetasolta ja sitten kerätään kansallisella tasolla. Yritysveroilmoitusta ei alenneta tasaisesti kaikilla alueilla. Sen sijaan se palautetaan suhteessa tietyn alueen avustusjärjestelmään.

Joitakin vinkkejä mahdolliselle Rooma reisuulle!


Ostia Antican arkeologisessa puistossa esitetään live musiikkia ja teatteria syyskuulle saakka. Ostia Antica on omasta mielestäni yksi Rooman parhaista kohteista. Aivan mahtava paikka, mihin on varattava ainakin puoli päivää aikaa.


EUR:n kaupunginosassa Parco Centrale del Lago, on ulkoilma elokuvanäytöksiä.


Itse Praco del Lago  EUR:ssa on ihastuttava nähtävyys.

Ei kommentteja: