lauantai 2. helmikuuta 2013

Trieste, Quartiere XVII


Triesten korttelisto sijaitsee Rooman keskustasta koilliseen, Via Nomentanan, Via Regina Margheritan ja Via Salarian "kulmauksessa", noin reilu kilometri Terminin rautatieasemalta. Villa Adan puistoalue sijaitsee Triesten luoteisen puoleisena rajana ja Via Nomentana, suora ja oitkä katu sen kaakkoisen puoleisena rajana.  Muita pusitoalueita Triesten alueella ovat Villa Alberoni Paganainin puisto, Villa Chigin puisto, Parco Virgiliano ja Villa Leopardi.


Corso Trieste

Triesten alueella asuu paljon porukkaa, noin 33 000 asukasta. Täällä olen minäkin asunut. Tämä on erittäin mukava ja viihtyisä alue. Kaunis Corso Triesten bulevardityyppinen katu kiemurtelee alueen lävitse. Ajokaistojen keskiviivalla kasvaa korkeita pinjapuita jotka koristavat tietä.
Piazza Trento, Via Corson ja Via Maltan välisessä risteyksessä.Antemnae niminen esihistoriallinen, sabinilaisten kaupunki, sittemmin Monte Antenne, nykyisen Villa Adan puistoalueella, on sijainnut 700-luvulla eaa tällä alueella jonka nimi oli Lazius Vetus, joka tarkoittaa "vanha Latina". Lazion maakunnassa on myös Latina niminen provinssi, joka sijaitsee Rooman eteläpuolella. Antemnaen kohdalla yhtyy Anienen sivujoki Teveren jokeen. Via Salaria on vanhin Rooman konsuläärisistä teistä. Anienen joki toimii nykyään Triesten kortteliston läntisenä rajana.

Parconemorense.jpg

Parco Nemorense/Virgilano

Parco Nemorense, Roma

Parco Nemorense/Virgiliano

Renessanssin ajalta ja eteenpäin ei alueella ole juuri ollut asutusta. Vasta 1900-luvun alulla tehtiin kaupunkisuunnitelma ja alueen rakentaminen saatiin käyntiin. Aluesuunnittelijana ja arkkitehtinä toimi Edmund Sanjust di Teulada. Hän oli myös insinööri ja poliitikko. Kaupunkisuunnittelu koski Aurelian tiealuetta, Gianicolensen kehätiealuetta ja Foro Italiacon aluetta sekä korttelistoa nimeltä Savoia, kuten Triesten korttelisto aikaisemmin oli nimeltään. Nimi tuli Savoian kuningasperheen mukaan. Alueelle rakennettiinerittäin hyviä asuntoja, ei kuitenkaan mitään luksusta. Huviloita alettiin rakentamaan alueelle vasta hieman myöhemmin. Parco Virgiliano tai Parco Nemorense valmistui 1930-luuvlla. Kortteliston nimi vaihdettiin vuonna 1946 Savoia nimestä Triesteksi.

Gens Acilia, yksi alkuperäisistä roomalaisista aatelissuvuista asusti tällä alueella kolmannella vuosisadalla eaa ja siitä noin seitsemänsataa vuotta eteenpäin. Triesten korttelistossa on Piazza Acilian tori muistuttamassa historiallisesta asutuksesta. Arkeologit ovat kaivelleet täällä 60-luvulla.


Via Nomentana, Villa Torlonia, Chi Era Costui?, Sandro Vallocchia

Hallinnollisesti Triesten alue kuuluu Rooma (Roma Capitale) kunnan toiseen municipioon. Alueen rajoina toimivat Via Salaria, Via Nomentano, Viale Regina Margherita ja Anienen joki, joka on Teveren joen sivuhaara.

Alueella on aina asunut paljon julkista väkeä, taiteilijoita, filmitähtiä kuten Sofia Loren, elokuvaohjaajia, kirjailijoita, poliitikkoja jne. Edellinen Rooman kaupunginjohtaja Veltronikin asuu alueella. Täällä on asunut monet aattelissuvut, Italian kuningasperhe, Mussolini jne. 


Corso Trieste/ Via Dalmazia, Chi Era costui? Sandro Vallocchia

Henkilökohtaisesti sanoisin että kaikilla roomalaisilla kaupunginosilla ja korttelistoilla on oma sharminsa, jokainen on hieman erilainen, ja Triesten alueesta sanoisin että se on una zona piu bella. 

Trieste sopii minun kaltaiselle erakkotyyppiselle maleksijalle kotipaikaksi. Minä viihdyn täällä erittäin hyvin. Pidän Triesten rakennuksista ja alueen vihreydestä. Pidän myös siitä että alueella on hyvin vähän liikkeitä, myymälöitä ja ravintoloja, varsinkin Corso Triesten "alkupäässä", jossa minä asustelen. Myymälöitä ja putiikkeja on sitten vaikka millä mitalla Triesten "loppupäässä", Piazza Istrialta lähtien. Tässä on kolme hyvää ruokakauppaa noin sadan metrin säteellä, apteekki ja alueen Mercato Via Chianan kadun varrella. Mercato on laitettu parkkitaloon.

Ainoa haittapuoli on autot joita on parkkeerattu joka paikkaan. Pidän myös erittäin paljon Aventinosta, San Saban alueesta, Monteverde/Gianicolosta ja Garbatellasta, mutta en ole niissä asunut, mainitsemistani vain Monteverdessä.


 Pyhän Birgitan luostari, Via Delle Isole 34

Triesten alueella sijaitsee useita luostareita ja uskonnollisia instituutteja, mutta ei kovinkaan monta, joilla olisi huoneita tarjolla. Alueella on myös useita kouluja ja kaksi yliopisto campustakin ja pari muuta korkeakoulua.

Italia

Yksi kolmesta Pyhän Birgitan luostareista sijaitsee tässä aivan nurkan takana, Via della Isole 34. Tarjoavat joitakin huoneita turisteillekin joko koko-, puoli- tai aamiaisylöspitoina. Täältä löytyy heidän uudempi kotisivu.
Pyhä Emerenziana

Piazza Sant'Emerenzianan ympäriltä löytyy myös ravintoloita ja myymälöitä. Torin reunalla sijaitsee Santa Emerenzianalle pyhitetty kirkko. Hän oli luultavasti Pyhän Agnesen puolisisko.Triesten kortteliston koillisosista löytyy ravintoloita ja myymälöitä, varsinkin Sant'Angnese/Annibaliano metroaseman ympäristöstä. Metroasemalta pääsee mukavasti Sant'Agnesen basilikaan ja katakombeihin sekä Santa Costanzan mausoleumiin.  Suosittelen erikoisesti molempia! 

Siinä lähellä on myös pieni kirkko nimeltä San Giuda Taddelo, Via Gradiscan varrella. Kirkko kuuluu firenzeläiselle karmeliittiluostarille mutta toimii myös alueen seurakunnan käytössä. Kirkon yhteydessä on koti jossa nunnat ottavat vastaan nuoria tyttöjä jotka tarvitsevat asuntoa ja huolenpitoa.


Via Nomentana 582, Chi Era Costui?, Sandro Vallocchia

Oikeastaan monet alueet Via Nomentanan varrella ovat erinomainen valinta asumisen kannalta. Liikenne vaan on aivan hirvittävä Via Nomentanalla, varsinkin ruuhka-aikoina. Vastikään valmistunut metron pätkäkään ei ole juuri vähentänyt liikennettä. Metron pätkä on aivan liian lyhyt ja sen varrella on aivan liian vähän pysäkkejä. 

On täysin turhamaista seisoa aamulla Via Nomentanan bussipysäkillä ja odottaa bussia sillä siihen aikaan päivästä sitä saa odottaa melko varmasti tunninkin. Useimmin nousen Via Postumialta tai Via Dalmazialta kyytiin tai sitten Corso Triesteltä, mikä on alueen pääkatu ja jossa liikenne on melko hurjaa silläkin aika ajoittain. Corso Trieste  on bulevardityylinen katu ja se on niin herttaisen kaunis kesäisin aamuvarhaisella...Triesten alueelta on löydetty useampia katakombeja. Triesten aluehan sijaitsi sen verran kaupunginmuurin ulkopuolella jotta sinne voitiin haudata. Siihen aikaan ei alueella ollut asutustakaan luultavasti. 

Priscillan katakombit Via Salarian varreessa on avoinna vierailijoille. Ne ovat yhdet Rooman suurimmat katakombit. Priscillan benediktiiniluostari sijaitsee katakombien päällä ja siksi sisaruksilla on avaimet katakombeihin ja he toimivat myös oppaina. Luostari ja koko se alue on erittäin kaunista aluetta. Suosittelen lämpimästi! Terminiltä bussit 86, 92 ja 310 tai Piazza Venezialta bussi 63. 


Priscillan luostari kadulta nähtynä
Piazza di Priscilla/Via Salaria 4

Katakombien lisäksi luostarin kirkon alla on Mithreum jota pääsee hyvässä lykyssä nykyään katsomaan. Pitää varmaan ilmoittautua etukäteen. Klikkaa sivulla alareunasta lisä infoa!


Priscillan luostarin kirkko jonka ovet ovat avoinna kaikille

File:Trieste - Santa Maria Addolorata a piazza Buenos Aires 5.JPG

Santa Maria Addolorata, Piazza Buonos Aires/Viale Regina Margherita

Buenos Aireksen torille, tai Piazza Guadrata, kuten roomalaiset tätä toria vieläkin nimittävät, ja Coppeden korttelistoon löytää parhaiten raitiovaunuilla numero 2, 3 ja 19. Bussit 63 ja 83 ja kulkee Via Corsoa pitkin ja Piazzza Barberinin kautta Via Po'ta pitkin Piazza Buones Airekselle. Bussi 92 Terminiltä. Tämä bussi  92 on kätevä jos haluaa matkustaa Terminiltä Galleria Borgheseen tai Priscillan katakombeihin. Galleria Borghesen pysäkki on nimeltään Pinciana/Museo Borghese. Bussi 92 jatkaa matkaansa Marlianan asuinalueelle.

Buenos Aireksen torille ei kannata lähteä tämän kirkon takia mutta heti siinä vasemmalla sijaitsee ihana korttelisto nimeltä Coppede, jossa on paljon kauniita rakennuksia ihailtavana. Buenos Aireksen torilta kulkee bussi 92 Via Tagliamentoa pitkin. Bussilla pääsee lähelle Priscillan katakombeja. Jää pois Priscillan psyäkillä. Alueella on ainakin kuusi katakombia mutta vain Priscilla on avoinna.

Santa Maria Addolaratan kirkko on argentiinalaisten kotikirkko Roomassa. Kirkkoa alettiin rakentamaan vuonna 1910 ja se kesti kaksikymmentä vuotta saada kirkkorakennus valmiiksi. Vuodesta 1989 on kirkko palvellut vieressä sijaitsevan barselonalaisia Mercedariani isiä, Ordine di Santa Maria delle Mercede. O.M.de. He ovat muuttaneet Via Basenti 100, kadun toiselle puolen, ja heidän sijastaan luostarissa on argentinalaisten pappien collegio ja konventti.


Santa Maria Addollaratan kirkon julkisivu on kauniisti koristeltu, vaikkakin se on  putsausta vailla.

File:Trieste - Santa Maria Addolorata a piazza Buenos Aires 6.JPG

File:S M Addolorata a p Buenos Aires - interno 1080593.JPG

Santa Maria Addollarata

Kirkkoa vastapäätä Viale Regina Margheritalla rakennuksen päädyssä sijaitsee Tavola Calda ruokapaikka, Caffè Sesto. Aamiainen kello 5.30-11.00. Lounasbuffe "kotiruokaa" kello 11.30-15.00, jossa on noin neljäkymmentä eri ruokalajia jälkiruokineen kaikkineen ja paljon vakioasiakkaita. 

Aperitivobuffe kello 18.00-21.00, jolloin maksetan vain juomasta ja haetaan buffesta pikkusyötävää. Kuulema ei buffè'ta ole enää vaan juoman lisukkkeeksi saa melko suuren pizzapalan. Tiedä häntä nyt sitten...

Päivällinen kello 21.00-01.00. Viini- ja kahvibaari on myös avoinna kaiket päivät. Kesäaikaan mukava istua ulkona. Tämänkään ruokapaikan takia ei ehkä kannata läteä tänne toiselta puolen Roomaa, sillä Roomasta löytyy Tavola Calda tyyppisiä ruokaloita vieläkin sieltä täältä. 

Via Tagliamentoltakin numerosta 28 löytyy Tavola Calda, nimeltä Coppede Caffè, jonka omistaja on ollut ruotsalainen. Nykyään se näyttää lyöneen yhteen Tazza d'Oron kanssa. En ole varma...

Ja nyt sitten siihen tärkeinpään nähtävyyteen, minkä takia tänne kannattaa ensisijaisesti tulla. Kirkon vasemmata puolelta lähtee Via Tagliamenton katu joka johtaa heti siltään Coppeden korttelistoon, jossa on aivan omalaatuinen arkkitehtuurinsa. Arkkitehti Gino Coppede on suunnittelut rakennukset Coppeden alueella. Suosittelen kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille.  Via Tagliamento on tämän alueen "komersiaalinen" katu ja muut kadut ovat paljon rauhallisempia kävellä ja katsastella.

File:Madonna con bambino - coppedè.JPG.JPG

Via Tagliamento

File:Q17 - q Coppedé fontana delle rane 1050987.JPG


Fontana delle Rane, Rane niminen suihkulähde Piazza Mincio'lla, Coppeden korttelistossa.Villino delle FateFile:Coppede quartiere Trieste a Roma.JPG

Via Dora
Palazzo del Ragno, Piazza MincioTämän komean kaariholvin alitse kulkee katu nimeltä Via Dora ja löytyy heti Santa Maria Addolaratan kirkosta seuraavana.


Klassinen Piper Club, Via Tagliamento 9

Piper Club taitaa olla ainoa Triesten kortteliston diskoteekki tai yöklubi. Täällä on käynyt useimmat 60-luvun musikkikuuluisuudet The Betales ja The Rolling Stones, Jimi Hendrix ja Pink Floyd. Andy Warhol on kuulema eksynyt Piper Clubille Roomassa oleskellessaan. Beatles pojat olivat heittäneet vaatteensa Piazza Mincion suikhulähteeseen. Nykyään Piper Club on yökerho/disco jolla on hieman huono maine.


 Piazza Verbano

Bussi 92 kulkee täältä Terminin rautaieasemalle ja bussi 63 Piazza Monte Savellolle, Teveren joen rannalle, Capioloiumin kukkulan taakse. Viihtyisä kahvila Amelie torin reunalla on suositeltava. Täällä tarjoillaan kahvia, voileipiä, kahvileipää ja ruokalajejakin. Avoinna kello 6-22. Roomalaiset käyvät täällä juomassa aamukahvit ja syömässä corneton ja minglaamassa naapureiden kanssa. Useimmat roomalaiset varaa aina aikaa ennen töitä kahvilassa käyntiin. Tämä on halpa ja erittäin siisti kahvila.

Piazza Verbanon tori sijaitsee Via Salarian ja Corso Triesten välimaastossa. Tori on neljän kadun risteys joista Via di Villa Ada on rauhallinen ja idyllinen katu. Via di Villa Ada päättyy Via Salarion katuun tai tiehen paremminkin ja joka kulkee Villa Adan suuren puistoalueen kuvetta pohjoiseen päin. Via di Villa Adan katu on kuin miniversio Corso Triesten kadusta. Torin ympärillä on ties kuinka monta pankkia, postitoimisto ja elokuvateatteri sekä apteekki. Hieman etelänpänä Via Chianan varella sijaitsee usieta ravintoloita.

Aivan vieressä sijaistee toinekin tori nimeltä San Saturninon. Torilla seisoo San Satrunino Martieren kirkko, josta on pari valokuvaa alenpana.
File:Q17 Trieste - Basilica di Sant'Agnese 7.JPG

Sant'Agnese fuori del mura, Via Nomentana 349

File:089MausoleoSCostanza.jpg

Mauseleo Santa Costanza, Via Nomentana 349, Sant'Agnese fuori del Muran basilikan lähellä.


Via Nomentana 283/Via Sant'Angela Merici

File:Q17 - San Saturnino 1010593.JPG

San Saturnian kirkko, Piazza Omonima


San Saturnia kirkon pääalttari


Ihastuttava katujen risteys, Piazza Trento'lla, jossa kohtaa Via Postumia, Via Levico, Via Tricino, Via Degli Appennini, Via Malta ja Corso Trieste. Tämä alue on minulle erittäin tuttua aluetta.Via Clitunno


Corso Trieste, kuvassa vasemmalla Venäjän suurlähetystö, sen takana Collegio Svedese, ruotsalainen katollinen pappisseminaari ja sen edessä bussipysäkki jossa seisoskelen usein.

Fil: Collegio Svedese.JPG

Collegio Swedese, ruotsalainen pappisgollegio


Via Nomentana, Villa Torlonia, Chi Era Costui? Sandro Vallocchia


Via Nomentana 359, Cortile S Costanza

File:Q17 Trieste - Chiesa SS. Cuori Gesù e Maria 3.JPG

SS Cuori Gesú e Maria, Via Poggio Moiano 12

File:Q17 Trieste - Chiesa SS. Cuori Gesù e Maria 9.JPG

File:Q17 Trieste - Chiesa S. Maria Goretti 1.JPG

Santa Maria Gorettin kirkko

File:Q17 Trieste - Chiesa S. Maria Goretti 3.JPG

File:Q17 Trieste - Chiesa SS. Trinità a Villa Chigi 2.JPG

Santissima Trinita  a Villa Chigi, Viale Arrigo Boito

File:Q17 Trieste - Chiesa SS. Trinità a Villa Chigi 4.JPG
Corso Trieste/Pizza Trento

Se on tällä alueella kun minä pyöriskelen päivittäin. Bussipysäkki on tuossa tuo keltainen taulu keskellä valokuvaa.

Villino Ferrero, Via delle Alpi

Piazza Caprera
 Ravintola Caprera vasemmalla ja kahvila oikealla


Venäjän suurlähetystö ja sen vieressä Uuden Seelannin suurlähetystö


Coppede Caffe, Via Tagliamento 28

Tämä ulkoapäin yksinkertainen kahvila on mukava lounaspaikka. Sijaitsee hyvin lähellä Piazza Buenos Airesta Coppeden korttelistossa. Erittäin hyvä kahvipaikka myös. Löytyy paljon tuoretta hyvää kahvileipää. Mahtavan hyvää espressokahvia. Avoinna maanantaista perjantaihin kello 7.00-21.00. Lauantaina suljetaan jo kello 17.00 ja sunnuntaisin kahvila/baari on suljettu. 

Erikoisuuteena tarjoillaan Cafe Marocchinoa joka on Aleksandrinosta Egyptistä kotoisin oleva kahvijuoma. Lounasta tarjoillaan kello 12 alkaen. Ruokalajit vaihtelevat päivittäin koska lähistöllä työskentelevät ovat vakioasiakkaita. Aperitivoa tarjoillaan kello 17 lähtien. Aikainen päivällinen on myös mahdollista saada mutta se on tilattava ajoissa. Esimerkki tyypillisistä ruokalajeista lounaalla. Täällä osataan puhua myös ruotsia.


Via Nomentana 156


Via Malta

Tämän kadun varrella, Via Malta 12, sijaitsee Ristorante Bruto, jossa olen silloin tällöin käynyt pizzalla. Siellä pizzat ovat aivan erinomaisen maukkaita ja ne on paistettu oikeassa puu-uunissa. Kotoisa ja ystävllinen palvelu, hiljaisen kadun varella, joten täällä viihtyy. Ravintolan edustalle katetaan oikein valkoiset liinat pöydille. Tästä paikasta tulee helposti kantapaikka. Bruto on aivan tavallinen korttelistoravintola, paikallisten suosima. Tuskin tänne kukaan muu löytääkään. 
Bruto on hyvin yksikertainen ja kotoinen ruokapaikka. Tietääkseni sillä on tansaklainen omistaja.


Via Savoia


Vicolo della Fontana


Via Appennini 27


Largo di Villa Paganini

Villa Paganinin puistoalueelle on kuusi sisäänkäyntiä mutta vain neljä niistä on avoinna. Kuvassa näkyvä sisäänkäynti Largo di Villa Paganinilla, Vicolo della Fontatnalta ja kolme sisäänkäyntiä Via Nomentanalta. Villa Paganinin puisto on kaikille avoinna auringon noususta auringonlaskuun. Ikävä kyllä tätä puistoa on koiranomistajat alkaneet käyttämään kokouspaikkanaan.


Corso Trieste 55


Via Capodistria on yksi minun suosikkikaduistani Roomassa


Via Capodistria


Via Capodistria


Via Apennini/Via delle Isole


Via delle Isole


Piazza Caprera on ihana tori. Suihkulähteessä ei ole vettä aika ajoittain, sillä tässä kokoontuu paljon ihmisiä kaiket päivät, varsinkin nuorisoa kokoontuu iltaisin ja  he heittävät roskaa lähteseen jotta se tukkeutuu. Tästä torista lähtee neljä ihanaa katua. Torin reunalla sijaitsee ravintoa ja kahvila, jotka ovat erityisessä suosiossa paikallisten keskuudessa. Ravintoloita ja kahviloita ei tällä alueella juuri ole, ei sen puoleen juuri myymälöitäkään. Ravintola ei ole joka ilta avoinna mutta kahvila on melkein joka päivä aamusta iltaan, viikonloppuina puoleen yöhön. Kumpikin keskitasoa, vaikka niin tori kuin sijaintikin on erittäin viihtyisä. Turistit löytää tänne harvoin. 

Tämä nunna lakaisee jalkakäytävää Via Maltalla melkein joka aamu
 

Via delle Isole/Via Apennini, tässä rakennukssessa vuokrataan asuntoja turisteille. Ensiluokkaisia huoneistoja.


 Mezzo


Ravintola Mezzo, Via di Priscilla 25

Mezzossa on tunnelma kuin kotona. Viihdyn. Kivasti kalustettu. Kesäaikaan muutamia pöytiä ulkonakin. Rauhallien ja romanttinen paikka. Ikvää kyllä tämä on kallis paikka. Vaatii silti pöytävarauksen. Avoinna kello 18.00-23.00. Sunnuntaisin suljettu. Nämä modernit innovativiiset ateriat ei okein ole minua varten. Suosin enempi perinteisiä ruokalajeja. 

Aivan Mezzon lähellä sijaitsee toinen erittäin suosittu ja korkeatasoinen pieni ravintola nimeltä Locanda Filomarino, Via Filimarino 7. Via Salarin poikkikatu. Täällä on takuulla ensiluokkaista syötävää mutta itse ravintola on minun makuuni aivan liian pelkistetty ja kolkon tuntuinen. Siisti ja ensiluokkainen tämä on. Kalaruuat on erikoisuutena täällä.


Giglioni, Viale Eritrea 82


Giglioni, Viale Eritrea 82

Pizza al Taglio, palapitsaa, löytyy jokaisen kulman takaa Roomassa, noh ainakin melkein. Hinnat  ja tarjoukset on suurinpiirtein samat ja tarjouksena on melkein kaikilla pizzapala + pullo juomaa. 

Jos nyt satutte joskus joutumaan Sant'Agnese/Annibalianon metroasemalle Triesten kortteliston koilliseen osaan niin kannattaa käydä pitsapalakaupassa nimeltä Gigliano. Se sijaitsee Viale Eritrea 82. 

Corso Triesten kaunis bulevardi päättyy torille ja siitä se jatkuu Viale Eritrea'na, joka on myös bulevardi, eteenpäin Piazza Sant'Emerenzianalle ja siitä jatkuu sitten bulevardi Viale Libia'na ihan melkein Nomentanan rauatieasemalle saakka. 

Aluetta nimitetään nimellä Africano. Viale Eritrealla on paljon mukavia putiikkeja joista löytyy kaikki mitä nyt ikinä tarvitsee. Ja jos ei löydy niin voihan sitä hypätä bussiin 38 joka vie Galleria Porta di Roma nimiseen suureen ostoskeskukseen, jossa voikin sitten viettää vaikka koko päivän. Avoinna joka päivä kello 10.00-22.00. Bussin 38:n toinen päätepysäkki on Terminin rautatieasemalla, jos ketä kiinnostaa matkustaa ostoskeskukseen. 

Vaateostoksetkin voi tehdä täällä korttelistossa. Triesten alkupuoliskolla ei juuri ole myymälöitä muuta kuin jokunen Corso Triestellä mutta äkkiähän tänne kortteliston perukoille pääsee. Ja jos ei jaksa kävellä niin bussi 38 kulkee Corso Tiesteä ja Viale Eritreaa pitkin.

Täältä löytyy pankkeja, herkkukauppoja, pieniä putiikkeja, siis täällä myydään ihan kaikkea. Kahviloita ja pikaruokapaikkoja on liiaksi asti. McDonnald'skin löytyy torin reunalta.

Noh nyt niihin pizzapaloihin...Monen mielestä Pizza Giglionon pitsat ovat Rooman parhaimmat, mutta kukin makunsa mukaan. Giglianossa on hyvin monta sorttia pitsaa tarjolla. Kannatta kokeilla jotain aivan uutta. Olen maistanut, enkä pettynyt.


Aamukahvin ja Cornetton voi nauttia Romoli nimisessä baarissa, Viale Eritrea 140, joka on myös jäätelöbaari ja pasticceria, herkku-ja leivonnaiskauppa.Ei kommentteja: