lauantai 2. helmikuuta 2013

Isola Sacra/Necropoli di Porto


Necropoli di Porto tai Necropoli Isola Sacra sijaistee Ostiassa. 

Aukioloajat:
 torstai ja perjantai: kello 10.00-16.00
Ilmainen sisäänpääsy!

Suljettu:
 1. tammikuuta, 1. toukokuuta, 25. joulukuuta, 26. joulukuuta, elokuussa.

Sisäänkäynti: pääportti Monte Spinoncia 52. Ensin  Via dell'Aeroporto di Fiumicinoa pitkin ja sitten käänny oikealle Cima Cristallolle ja käänny sitten vasemmalle Pal Piccoloon. Cotralin paikallisbussi ajaa Via della Scafa pitkin! 



Noin 150 hautaa on argeologit kaivaneet esille.



Porto Isola Sacran hautausmaa on hautausmaa, mikä löydettiin vuonna 1925 Fiumicinon kunnan alueelta Portuksen ja Ostia Antican arkeologisten kohteiden välistä. 







Nekropoli löydettiin keinotekoiselta Isola Sacran saarelta. Isola Sacra tarkoittaa pyhää saarta. keisari Trajanus oli vallassa, kun tämä keinotekoinen saari luotiin. Suuri osa kaivetuista nekropoleista reunusti Via Severianan antiikin aikaista tietä, mikä kulki Isola Sacran läpi ja edelleen kaakkoon Terracinaan saakka. Hautausmaa oli laaja ja verrattavissa etruskien hautausmaihin ja kristillisiin katakombeihin. Koska hautausmaat rakennettiin 2.vuosisadalla ja 3.vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla, hautausmaalla nähdään historiallinen siirtymä pakanallisista polttohautauskäytännöistä.


Nekropoli tarjoaa myös käsityksen Rooman keisarillisen taiteen historiasta, sillä maalauksia, mosaiikkeja ja veistoksia on peräisin kolmelta eri keisarilliselta hallitukselta: Hadrianuksen, Antoniinien ja Severian ajoilta. Alkuperäiset merkinnät, jotka löytyvät marmorilevyistä, antavat tietoa hautausmaalle haudattujen ammatteista. Nekropolissa asui yleensä ammattilaisia, kuten kauppiaita, työläsiväkeä,  laivanvarustajia ja kuljettajia. Maalausten lisäksi Nekropolissa oli monia veistoksia, jotka vaihtelivat taiteellisista ansioistaan ​​ja sisällöstään. On hienoja sarkofageja, mukaan lukien yksi lapsen sargofagi, mitä korista putti veistokset.


Suuri määrä hautakirjoituksia osoittaa kreikkalais-itämaisesta alkuperästä. Tutkijat uskovat, että tämä johtuu siitä, että Portus ja Ostica olivat kosmopoliittinen kaupunki, jossa porvarillinen väestö oli täynnä ei-italialaisia ​​liikemiehiä. Kuitenkin useimmat kaupunkilaiset käyttivät latinaa haudanrakennuksen rakentamisen aikana. Mutta kreikkalais-itämaisten kirjoitusten esiintyminen yhdessä hellanistisia hautoja muistuttavien Isola Sacra hautojen kanssa Petrassa viittaa siihen, että Rooman kansalaistaminen vieraista vaikutteista oli huomattavaa imperiumissa.













Ei kommentteja: