torstai 7. helmikuuta 2013

San Paolo Dentro le MuraSan Paulo dentro le Mura, Via Napoli 58

Kirkko on amerikkalainen episkopaalinen kirkko, siis anglikaaniset kirkot, jotka eivät sijaitse Englanissa, vaan esim. USA:ssa, Euroopassa, Puerto Ricossa, Mexikossa, Haitissa, Thaiwanissa...enemmistö amerikkalaisia. Roomassa on neljä suurta amerikkalaista yliopistoakin.

Kirkkorakennus on uusklassinen tyyliltään. Kirkko avattiin vuonna 1880. Arkkiehtina toimi englantilainen George Edmund Street. Tämä oli ensimmäein ei-katollinen kirkko joka rakennettiin Roomaan Italian yhdistymisen jälkeen vuosina, joka tapahtui 1848-1871. Sitä enne Italia oli monia kymmeniä erilliisä kuingas- ja ruhtinaskuntia.Yhdisrymnien ei ollut mikään itsestään selvyys, eikä suinkaan kaikki Apenniiinien niemimaalla asuvat halunneet yhdistyä. Italiaiset eivät ole lainkaan isänmaallisia, päinvastoin, siis yhteisen Italian kannattajia vieläkään. Italian yli 60 miljoonaa kansalaista ovat jakaantuneet 20 erilliseen regioneen, joilla kaikilla on oma parlamentti ja jopa yhteisten lakien lisäksi omia paikallisia lakejakin. Italia on pääkieli ja niitten lisäksi Italiassa on 14 vähemmistökieltä ja lukuisia maahanmuutajien kieliä. Roomasta löytyy kaikki suurimmat ja keksikokoiset uskonnot maapallolla ja niitten korkeakoulut ja edustus.


Kirkko on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.30-16.30. Jumalanpalvelus sunnuntaina kello 10.30 ja espanjaksi kello 12.30. Kirkossa on erittäin usein musiikkitapahtumia. Rooman passin omaavat pääsevät alennetulla hinnalla konsertteihin.

Kirkon yhteydessä on pieni puistoalue
Kirkkosali on erittäin kaunis ja siinä hyvä akustiikka josta syystä kirkossa pidetään usein klassisen musiikin konsertteja. Kirkko on myös suosittu vihkikirkko. Kirkolla on myös oma kirkkokuoro. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti