keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Palm Gallery hotelli


Palm Gallery, Via delle Alpi 15 D, Triesten korttelisto


Tämä on yksi niitä harvoja hotelleja Roomassa, joka on saanut täydet pinnat. Monen mielestä Palm Gallery on täydellinen. Tunnen tämän alueenerittäin  hyvin. Olen täällä kuin kotonani. Olen asunut melkein Palm Gallerya vastapäätä. Joten kerron hieman tästä ympäristöstäkin samalla kertaa.

Via delle Alpin katu tai kuja sijaitsee erittäin kauniissa ja rauhallisessa Triesten kaupunginosassa. Tämä on yksi Rooman mukavimmista alueista. Olen asunut monella puolella Roomaa, mutta ehkä tämä olisi se alue jonne mieluiten haluaisin jäädä asumaan jos jäisin Roomaan lopuksi ikääni. Aventino ja San Saba sekä Garbatella ovat myös mileluisiani paikkoja. Aventinossa ei ole paljoakaan asuntoja, tai ne harvat asunnot mitä siellä sijaitsee, ovat erittäin suuria, ja erittäin kalliita.


Palm Galleryn lähellä sijaitsee ihana Coppeden korttelisto, vaikka kauniita rakennuksia on tällä alueella hyvin paljon. Alue on erittäin rauhallista, paitsi Corso Triestellä on liikenne melko vauhdikasta. Trieste ei ole kaupunginosa vaan korttelisto ja se lasketan kuuluvan Rooman ydinkeskustaan. Täällä olen aikaisemmin kertonut alueesta.

Pidän myös siitä ettei täällä Triesten alueella ole butiikki butiikin vieressä, vaan myymälät ovat keskittyneet määrättyihin paikkoihin. Via delle Alpin kuja kulkee Via Zaran ja Via Maltan välillä, melko lähellä Rooman Terminin rautatieasema, mutta silti paljon idyllisemmällä alueella. Mitään suoraa katua ei Terminiltä ole tänne Triesten alueelle, mutta bussilla 38 pääsee mukavasti Corso Triesten kauniille bulevardityyppiselle kadulle. Bussi ajaa Salarion kortteliston kautta. Terminin rautatieasemalta on linnuntietä noin kaksi kilometriä.

Tältä alueelta on pakko käyttää bussia kaupungille. Mutta niinhän se on monelta puolelta kaupunkia muutenkin. Luin turistien arvosteluja hotellista ja monen mielestä oli hyvä päästä yön ajaksi rauhalliseen paikkaan, jossa voi levätä. Palm Gardenin pieni mutta viihtyisä piha-alue ja uima-allas terassilla on varmasti monen mieleen. Kovin pitkä matka tänne ei ole keskustasta mutta tiet ovat mutkaiset. 

Melko läheltä kulkee raitiovaunukin jolla pääsee Rooman pohjoisiin osiin ja Vatikaanin saakka, joka taas puolestaan sijaitsee täysin vastakkaisella puolella Rooma kuin tämä Triesten alue. Raitiovaunu kulkee myös toiseen suuntaan ensin pitkin Viale Regina Margherittaa pitkin, jota reunustaa upeat palatsit. Raitiovaunu kulkee useitten mielenmkiintsoten kohteiden kautat ja päätyy Trasteveren rauatieasemalle. Aika ajoittain on bussit jaanaet raitiovaunun linjalla, mutat nykyään raitiovaunu aja koko linjan välin. Raitiovaunulinja 3 kohtaa raitiovaunulinjan 8 Viale Trasteverellä.  

Raitiovaunulla voi ajaa eteläänkin päin kaunista Viale Regina Margharetaa pitkin. Campo Veranon ihanalle hautausmaalle ei ole pitkä matka raitiovaunulla. Bussi 88 kulkee myös hautausmaalle. Siinä hautausmaan kupeessa sijaitsee San Lorenzo Fuori le Muran basilika (katso valokuvaa blogin alussa) ja sen yhteydessä munkkiluostari. Luostariin ei toki pääse sisään, mutta luostarin sisäpihalla saa oleskella.

Triesten alueella sijaistee kaski metroasemaa mutta niistä ei ole mitään hyötyä heille, jotka asuvat Palm Gardenissa tai sen lähettyvillä.


Corso Triesten ja Via Maltan katujen risteyksessä sijaitsee tämä kuvassa oleva bussipysäkki.Tälle pysäkille olen useimmin tullut ja vastapäiseltä pysäkiltä lähtenyt liikenteeseen. Pysäkin nimi on Corso Trieste-Trento. Tälle pysäkille kulkee bussit 38, 88 ja 89.

Pysäkiltä lähdetään Via Maltan viereistä katua Via degli Appenniniä ja kännytään Via dei Collille ja siitä sitten Via delle Alpille. Siinä se hotelli sitten seisookin. Yhtä hyvin voi kävellä Via degli Appenniniä kauniille Piazza Capreralle saakka ja siitä kääntyä Via delle Alpille. Välimatkat ovat erittäin lyhyet. Piazza Capreralla on erittäin kotoisa baari/kahvila. Myöhemmin illalla kahvilassa hengaliee melko paljon nuorta väkeä, mutta iltapäivällä se on mukava paikka rentoutua.


Piazza Caprera, taustalla Via degli Alpi ja Palm Gallery hotelli

Via delle Collin varrella sijaitsee hotelli Residenza Matilde ja Piazza Capreralla on luostariasuntola Casa per Ferie Cristo Re, jota voin suositella. Siinä aivan lähellä sijaitsee myös Birgitta luostari, Via delle Isolen varressa. On siinä useita muitakin luostareita mutta luultavasti niissä saa asua vain yliopiston opiskelijat. Yksi luostareista on miesten eläkeläiskoti. Birgitta luostarin vieressä on Room in Roma Isole niminen pensionaatti, joka on saannut hyvät arvosanat ja on kaiken lisäksi halpa.

Piazza Capreran tori sijaitsee vain sata metriä Palm Gardenista. Tori on ihana ja rauhallinen, paitsi aamuisin ja iltapäivisin kun vanhemmat tuovat autoillaan lapsiaan kouluun tai hakevat  iltapäivällä kotiin. Roomassa ei nää koskaan lapsia kaduilla, ei minkään ikäisiä. Vain lähellä kouluja ja silloinkin vilaukselta.

Torin varrella seisoo useita kauniita rakennuksia ja keskellä toria on suikhulähde, jossa ei aina ole ollut vettä. Torin reunalla on myös alueen ainokainen kahvila ja kalaruuistaan tunnettu ravintola.

Mutta alueen paras ravintola  on omasta mielestäni pieni pizzeria Bruto. Saa siellä muutakin kuin vain pizzaa. Se sijaitsee Via Maltan puolella, siis kulman takana. Sen omistaa tanskalainen pariskunta. Muutenkin tällä  alueella kuulee usein puhuttavan tanskaa ja ruotsia. Suomea en ole sattunut kuulemaan.

Jos haluaa vuokrata huoneiston niin Via Apenninin varrella on aivan erinomaisen hyviä asuntoja vuokralle.


Piazza Caprera, vasemmalla ravintola ja oikealla kahvila 

Kuumina kesäiltoina laitetaan pöytiä ja varjostimia torillekin. Tuo rakennus tuolla talojen välissä on paikallinen koulu. Ja sen takana kulkee Corso Triesten autotie ja siellä ovat myös bussipysäkit. Kesäaikaan sunnuntaisin on torilla usein kirpputori.

Hotelliin voi tulla myös Via Nomentanalta Via Zaraa pitkin. Kadun varrella sijaitsee lähin ruokakauppa Todi. Elite niminen ruokakauppa sijaitsee Via Arnon alkupäässä. Via Chianan varrella sijaitsee alueen kauppahalli, Mercato Trieste.

Via Nomentanan kadulta kulkee kaupunkiin päin bussi 62 joka kulkee melkein Vatikaaniin saakka. Bussit 66 ja 82 kulkevat Terminin rautatieasemalle. Bussi 62 kulkee toiseen suuntaan Tiburtinan rautatieasemalle. Siellä on suuri ostoskeskus asemarakennuksessa, joka on yölläkin avoinna, ainakin osittain. Aseman ostoskeskuksessa on jopa kirkkokin sisätiloissa. 

Jos ajaa  Terminin rautatieasemalta lähtevällä bussilla 38, joka kulkee tästä ohitse, niin bussi päätyy Porta di Roma nimiseen ostoskeskuseen. Siellä on iso ostoskeskus Porta di Roma ja jopa iso Ikean myymälä ja Hennes & Mauriz. Olen huomannut että Hennes myy erilaisia vaatteita eri maissa ja hinnoittelukin on erilaista. Tällä ei vaan shoppialla vaan täällä on aktiviteettiä, konsertteja ja muuta mukavaa. Täällä on monta myymällä ja ravitnolaa...


Bussipysäkki Corso Triestellä kaupunkiin päin lähdettäessä. Collegio Svedese on nimeltään rakennus pysäkin takana, jossa koulutetaan ruotsalaisia katollisia pappeja. Rakennus vasemmalle on Uuden Seelannin suurlähetystö.


Corso Triesten katu on bulevardityyppinen katu, jossa ajokaistojen välissä kasvaa upeita isoja pinjapuita ja siinne on laitettu myös penkkejä, jossa voi lepeuuttaa jalkojaan. Kadun varrella (kuvassa) sijaitsee iso peruskoulurakennus.
Corso Trieste on yksi kauneimpia autoteitä joita ole nähnyt Roomassa. Kaikki nämä pienet kapeat kadut Triesten korttelistossa ovat erittäin sööttejä. Nämä valokuvat ei oikein ole edukseen. Alueella on kauniita asuinrakennuksia jotka ovat kaltereiden takana, mutta talojen ympärillä on paljon puita ja puskia ja jokaisella talolla on pieni viheriäinen sisäpiha. Erittäin viihtyisä alue, ja ennen kaikkea rauhallinen. Julkinen liikenne voisi olla hieman parempi.

Ruotsin suurlähetystö sijaitsee myös tällä alueella, Via Serchio 9-11 

Palm Gallery hotelli keskellä karttaa. Tuo Villa Paganini on myös erittäin suositeltava yöpymispaikka tuossa kauniin Villa Paganainin puistolaueen vieressä. Villa Torlonian ihana puistoalue ja sen ravintola la Limonaia on minulle erittäin tuttu paikka. Ruotsin suurlähetystö sijaitsee myös tuossa Viale Regina Margharetan kadun varrella. Ylipäätään tällä kulmalla kaupunkia sijaitsee paljon upeita rakennuksia. Coppeden korttelistossa, kartalla vasemmassa yläkulmassa, on upeita rakennuksia vileä lisää.

Bussit 62, 66, 82 ja yöbussi N4 kulkevat Via Nomentanaa pitkin. Via Nomentanalla on  määrättyinä kellon aikoina niin ruuhkaista että bussia saa odottaa tunti kaupalla ja kun ne sitten tulevat niin tulee useampikin tipaten täyttä bussia,  joihin ei mahdu sisään. Paras vaihtoehto on siis Corso Triesten pysäkit, ehdottomasti. Bussi 80 kulkee myös Corso Triesteä pitkin Piazza Venezialta Porta di Romaan, jossa on suuri ostoskeskus ja Ikean tavarato samassa rysyssä.  Viale Margheritalla kulkee raitiovaunut 3 ja 19. Trasteveren päässä raitiovaunun sijasta on kulkenut bussit. Liekkö niin vieläkin.


Palm Gallery