lauantai 16. heinäkuuta 2022

Isola d'Ischia

















Ischian saari on amerikkalainen Travel-lehti nimittänyt maailman parhaaksi saareksi, eikä ihme, sillä se on mukava ja kaunis saari. Lehden lukijat ihailevat Ischian maalauksellisia kyliä, kuumia lähteitä ja koskemattomia rantoja, joihin kuuluvat Le Fumarole ja sen geotermisesti lämmitetyt hiekkarannat, kuten Napolin kapungin läheisyys. Ishian saarella on lukemattomia upeita rauhallisia hiekkarantoja.

Vuoden 2022 parhaiden saarten top 10-listalla Ischiaa seuraavat Malediivit, Bali, Mìlos, Fidži, Galapagos, Phuket, Dominica, Boracay ja Cape Breton.

Ishian saaren pääkaupunki on nimeltään myös Ishia, jota kutsutaan myös nimellä Ishia Porto/Ishian satama. Tämä pieni söötti kaupunki tarjoaa kaikkea mitä turistit kaipaavat. 

Ei keskikesällä voi jäädä Roomaan, vaan on lähdetätvä merelle tai vuoristoon. Ylhäällä vuoristossa on kaikista viileintä.

Ishian kaupungilla on oma 600 metriä pitkä hiekkarantakin, nimeltä San Pietro/Pyhä Pietari, mikä on tipaten täynnä väkeä keskikesällä. Rannalla ja sen ympäristössä on useita korkelaatuisia hotelleja. Ishin saari tarjoaa muutenkin ensiluokkaisia yöpymispaikkoja. Suuri osa kävijöistä ei yövy saarella vaan tulevat täänne aamulla ensimmäisellä lautalla ja lähetevät myöhään illalla takaisin. Tänne kulkee useita lauttoja ja täällä on kaksi satamaa.

Seuraava ranta etelään päin sijaitsee kiven heiton päässä ja se on nimeltään Pescatori. Kuten nimi jo kertoo niin ranta on saanut nimensä kalastajien mukaan. Osa rannasta on ilmainen. Suosittu ranta kävijöille jotka ei halua yöpyä saarella. Tänne on pää-satamasta vain 20 minuutin kävelymatka.


Muuten ihan mukava ja viihtyisä ranta, mistä löytyy  tarvittavat palvelut. Kun käveleen etelään päin niin heti siinä tule vatsan pieni ihan ranta nimeltä Miramare, mikä kuuluu vieresä sijaitsevalle luksushotelli Miramare & Castellolle.

Ischian saari on Napolin lahden kauneimpia saaria, ehdottomasti. Tämä erittäin suosittu saari italialaisten parissa ja se sijaitsee vain 20 kilometriä Napolin satamasta. Pozzuolon satamasta tänne on reilut 20 kilometriä, sillä aluksen on kierrettävä Capo Misanon niemi ja ohitettava Procidan saari. 

Molemmista satamista on tiheään lähtöjä,joten yhdessä vuorokaudessa ehtii aivan hyvin käymään Ishian saarella, jos lähtee aikaisin aamusta liikkeelle. Myös Caprin ja Procidan saarilta pääsee helposti tänne.

Chiaian uimaranta on yksi sosituimmista rannoista, mikä sijaitsee saaren luoteisessa päädyssä. Täällä on myös yksi Ishian laivasatamista, mistä kulkee säännöllisesti laivoja Napoliin. Chiaia Beach on Forion suurinta kaupunkia lähinnä oleva ranta. Chiaian vesi on paikoin melko matalaa ja siksi se on suosittu kohde lapsiperheille tai ihmisille, jotka eivät ole kovin vahvoja uimareita. Chiaia on myös yksi Ischian suurimmista rannoista, useimmat osat ovat baarien omistamia, joista voi vuokrata sänkyjä ja aurinkovarjoja, mutta siellä on myös suuri ilmainen osa. Siellä on paljon ravintoloita ja välipalabaareja.


San Francescon ranta sijaitsee muutaman kilometrin päässä Forion satamasta ja sinne pääsee helposti sekä autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Oikealla puolella sen ylittää upea Punta Caruso. Tämä ranta sopii niille, jotka rakastavat vesiurheilua, matkailupalveluita ja ehkä syövät tyypillisessä ravintolassa,San Francescon lahdella on maaginen tunnelma: kun aurinko laskee, kaunis ranta loistaa tulipunaisena. San Francesco Beach on täydellinen vaihtoehto suositummalle Chiaia Beachille.


Saaren luoteisessa kulmauksessa sijaitsee ehkä sittenkin saaren paras ranta, San Montano.  Tämä on kaunis lahti, jonka molemmilla puolilla on vuoria.Vesi on matalaa, meri on yleensä tyyni ilman voimakkaita aaltoja. Maksullinen ranta on paljon pidempi kuin ilmainen alue, mutta pukuhuoneita ja suihkuja on kaikkialla. Ainoa huono puoli on, että ihmisiä on aina paljon. Kuuluisa Negobmo Thermal Park on myös lähellä.

Asutusta on melko vähän tällä alueella. Tänne kulkee bussi. Muutamia hotelleja, jotka ovat korkeatasoisia kuten yleensä kaikki hotellit saarella. Ishian saaresta ei haluta tehdä turistirysää, joten siksi tänne ei rakenneta halvempia hotelleja tai leirialueita. Mutta useimmat käy täällä päivääseltä, sillä lukuiset ihanat hiekkarannat houkuttelee tänne kävijöitä toisilta saarilta, Napolista ja koko Napolin rannikolta.  

Kilometrin kävelymatkan päässä sijaitsee suurempi taajama ihatuttavalla Piazza Santa Restitutalla, minne on saaren pääsatamasta noin kaksi kilometriä matkaa. Mukava iltakävely satamasta pitkin Via Esmeraldan katua pitkin.  

3-kilometriä pitkä Marontin ranta on saaren suosituin ranta. Ranta sijaitsee Ishian etelärannalla. Maronti tulee kreikan kielestä ja se tarkoittaa 'rauhallinen ranta'. Täällä on ranta jaettu  ykistyisille maskulisille osioille, mutt luultvatsi täältä löytyy myös maksuton ylien rantakin. Jos menee rannan läntiseen päätyyn, niin siellä sijaitsee pieni saari nimeltä Sant'Angelo.


Rannan läntisessä päädyssä sijaitsee Sant'Angelon saari, mikä on kiinni kannakkeella matereessa. Rannalla on useita maksullisia lidoja/uimarantaoja, jotka kuuluu alueen hotellien asukkaille.

Sant'Angelo

Sant'Angelon ympäristössä on neljä pientä rantaa. Pienen lahdenrannalla on Cava Ruffanon ranta. Lähellä aukiota on Sant'Angelon ranta, jossa on yksityiset kylpytilat. Kiviportaat johtaa Cava Gradon rannalle, paratiisiin missä voit nauttia auringosta ja merestä täydellisesti rentoutuen. 


Ischia on erittäin kaunis vihreä vulkaaninen saari Adrianmeressä. Yllätävän ihastuttava ja erittäin rauhallinen saari. Lomakohteena siellä ovat vierailleet pitkään sekä italialaiset että kaukomatkailijat, joita houkuttelevat saareen rannat, kuumat lähteet, kaunis vuoristo ja viehättävät pikkukylät.

Ischia on Napolinlahden suurin saari, ja monet pitävät sitä kauneimpana, vaikka Capri on kuuluisempi kauneudestaan. Saari on 10 km idästä länteen ja 7 km pohjoisesta etelään. Saaren vakituinen väkiluku on noin 58 000. Ischia on tuliperäinen saari, missä on vieläkin usieta toimivia  tulivuoria. Mitään purkauskia ei ole sattunut mutta  vuonna 2017oli maanjäristys.

 

Saaren etelä rannikolla sijaitsee 2 kilometriä pitkä erittäin suosittu hiekkaranta, Marontin ranta. Siellä on leirialue, ravintoloita, teemaparkki ja useita hotellejakin. 


Niemen kärjessä seisoo Soccorson kirkko ja sen edustalla suuri rauhalleinen aukea tori. Tori on suosittu levähdyspaikka mistä voi katsella avointa merta. Via Soccorson kadun varrella on viihtyisä ravintoloita ja kahviloia. 


Santa Maria del Soccorson kirkko


Santa Maria di Vicitapoverin kirkko

Kunnantalo ja kaksi muuta kirkkoa, Fransicus Assisilaisen kirkko ja Santa Maria di Vicitapoverin kirkko. Saarella on yllättävän paljon pieniä kirkkoja. Sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Arkkitehtuuriltaan nämä kirkot ovat omalaatuisiaan.


Madonna delle Grazie in San Gennaron kirkko sijaitsee hautausmaan luona Panzan alueella, Via Lo Russo 1.


Lisärakennus kirkon vieressä on luultavasti hautauksia varten.

Ischian kapunki tia kylä sijaistee pääsataman Porto di'Ischian edutalal aj siitä hiemna etelään. Siinä on heti uimaratnat nimeltä San Pietro. Tässä turitsit uivat lalusta odotellessa. Rannalat löytyy Grand Hotel Ischia Lido ja monta muuta hotellia. 

Pohjoisrannikolat löytyy Terme Casamicciola, mikä on oma kuntansa saarella. Täälläkin on satama mistä lähtee osa aluksista Napoliin. Enimäkseen täällä on ykistyisä veneitä. Uimaranta on täällä hyvin pieni.



Jopa 6 miljoonaa turistia (pääasiassa Manner-Italiasta ja Saksasta) kerääntyy saarelle vulkaanisten kylpylöiden sekä myös rantojen ja ruoan vuoksi.

Ischia on historialliselta nimeltään Pithecusa, sillä saari on  ​​ollut kreikkalaisten hallussa. Saari on ollut myös syyrialisten, venäläisten, roomalaisten, saraseenien, turkkilaisten ja aragonien siirtomaa, jotka kaikki olivat kiinnostuneita sen erinomaisesta strategisesta sijainnista sekä sen terapeuttisesta kuumasta lähteestä ja tietysti sen houkuttelevasta maisemasta.

Huolimatta siitä, että Ischialla on tuhatvuotinen historia, tämä on ollut vuosia yksinkertainen kalastajien saari, josta on tullut vasta viime vuosisadan puolivälistä lähtien kansainvälisesti tunnettu matkailukohde.

Ischia on paikka, joka leudon ilmastonsa ansiosta on ihanteellinen kohde ympäri vuoden. Vierailu Ischian saarella ei ole vaikeaa kiehtoa sen kultaisista rannoista, kristallinkirkkaasta vedestä merestä ja sen erinomaisista kulinaarisista perinteistä. Ischia tunnetaan myös yhtenä Euroopan lomakohteista, jossa on tiheimmin kylpylöitä, jotka ovat todellisia lämpöpuutarhoja, joissa on erilämpöisiä uima-altaita, vesiputouksia, mutaa ja yksityisiä rantoja, jotka houkuttelevat tuhansia kävijöitä vuosittain.

Aragonian linna, joka on Ischian symboli, sijaitsee saarella, joka on yhteydessä mantereeseen kivisillan ansiosta. Ensimmäiset merkit, jotka kertovat tämän linnan olemassaolosta, ovat peräisin 500-luvulta. Gerone, Syrakusan tyranni, rakensi ensimmäisen siirtokunnan tälle alueelle. Toisella vuosisadalla jaa tulivuorenpurkauksen vuoksi maa laskeutui, mikä johti siihen etteä linna eristäytyi muusta Ischian saaresta. Sarta alettin kutsumaan  "Insula minor" nimellä,/pienempi saar erottaakseen sen Ischiaksen saaresta, Insula major"/suuri saari.


Linnan niemeltä löytyy linnan lisäksi useita kirkkoja/kirkkoraunioita kuten di S. Maria alle Grazie, Madonna della Libera, S. Pietro a Pantaniello ja  dell'Immacolata sekä kirkon yhteydessä  Terrazza dell'Immacolatan terassi ja Baari nimeltä  "Il Terrazzo". Niemllä sijaistee myös luostarihotelli Il Monastero. Sieltä on henkeäsalpaava näkymä Napolinlahdelle. Kesäisin linnassa järjestetään kulttuuritapahtumia, teatterikatsauksia ja kuuluisa Ischia-elokuvafestivaali.








Ischia vaikuttaa hieman ranskalaiselta saarelta. Tällä on aivan ihania hotelleja! Ein ihme että tämä saari on niin suosittu.

  

Hotelli Il Monastero







Ei kommentteja: