perjantai 29. maaliskuuta 2013

Musei Capitolini

Fil: CampidoglioEng.jpg

Piazza di Campidoglio vuonna 1568

Keskellä  seisoo Palazzo Senatorio, Rooman kunnantalo, josta Roomaa on hallittu melkein kolemtuhatta vuotta. Vasemmalla Palazzo Nuovo ja oikella Palazzo Conservatori, jotka yhdessä muodostavat Kapitolisen museon, Musei di Capitolini.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 9.00-20.00. Suljettu 24, 25 ja 31 joulukuuta, 1 tammikuuttaa ja 1 toukokuuta. 
Sisäänpääsylipun voi ostaa Palazzo Conservatorin pohjakerroksesta tai netistä. Sisäänpääsymaksu 12 €, yhdistelmälippu  14 € Kapitoliseen museoon ja museo Centrale Monemartini , joka on museon kolmas osasto.

Fil: Muzeum Kapitolinskie.JPG

Palazzo dei Conservatori


Marcus Aurelius

Fil: Fasad Palazzo Nuovo Roma.jpg

Palazzo Nuovo


Cortile del Palazzo dei Conservatori

File:Conservatori - pianta piano 1.jpg

Palazzo dei Conservatorin pohjakerros jossa on lipunmyynti, kirjasto ja narikka. Siitä portaita pitkin pääsee kuuteen saliin ja sen jälkeen portaita seuraavaan kerroskeen ja saleihin. 

Centrale Montemartini sijaitsee Via Ostiense 106. Avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 9.00-19.00. Metro B Garbatellan asemalle ja siitä kävelyä muutama sata metriä länteen päin. Samalla metrolla B pääsee myös Paulo Fuori le Muran basilikaan.

Bussi 271 kulkee mukavasti Piazza Venezialta Ostiensen rautatieaseman kautta pitkin Via Ostiensea museon ohitse ja päätyy San Paulo Fuori le Muran basilkaan, jossa on sen päätepysäkki. Samalla reissulla molemmat. Museon pysäkki on Ostiense Garbatella. Helppo löytää.

File:Galeria-capitolino.jpg


Ei kommentteja: