keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Santa Susanna

 

Santa Susannan basilika, Piazza di San Bernando,

 Via XX Settebre 15, Esquilinon kaupunginosa

HUOM!

Kirkko ja luostari ovat tätä nykyä suljetut uuskorjauksien vuoksi. Turvallisuus syistä ei voi päästää ketään sisään kunnes korjaukset on tehty.


Santa Susanna tai oikeastaan koko nimeltään Santa Susanna alle Terme di Diocleziano, nimitys joka tulee siinä vieressä sijainneen Diocelezianon kylpylän mukaan. Kirkkoa on myös kutsuttu nimellä ad dua Domos, jolloin se oli alkukristillinen rukoushuone privaatti kodissa, joita kutsuttiin nimellä titulus.

Kirkkoa on rakennettu lisää vuonna 800 ja 1400-lvvulla. Nykyisen julkisivun on tehnyt Carlo Maderno vuonna 1603. 

Santa Maria degli Angelin basilika sijaitsee entisen Duoclezianon kylpylän päällä, kuten myös San Bernardo alle Termen kirkko ja Piazza della Repubblican torin kaarirakennukset. Myös Aula X delle Termen di Diocleziano ja Cratere Colossale oli Dialecliazon kylpylän aluetta.

Santa Maria degli Angelista olen tehnyt kaksi erillistä postausta, I ja II.


Dioclezianon kylpylä aikoinaan

Diocleziano oli Rooman keisari vuosina 284-305. Hän teki paljon uudistuksia Roomassa mutta hän myös tuomitsi kuolemaan mahdottoman määrän kristittyjä. Hän oli kuitenkin viimeinen Rooman keisareista, joka tuomitsi kritittyjä kuolemaan uskonsa takia.

Keisari Diocleziano halusi naittaa Susannan adoptiopoikansa kanssa mutta Susanna kieltäytyi ja siitä syystä hänet otettiin hengiltä keisarin käskystä. Santa Susannan pyhät jälkeenjäännökset ovat kaiketi pääalttarin alla.Kirkossa on vain yksi ainoa kappeli ja seinät on maalattu kalkkimaalauksilla jotaka kertovat Santa Susanna Baldasarre Crocen elämästä. Ne on maalannut Fransesco Mezzetti 1600-luvulla.  Sisäkaton kasetit ovat kullattuja. 

Kirkossa on myös Madonna Rusticuccin kuva. Kirkon omisti nimttäi kardinali Girolamo Rusticucci, jonka oli sisterssiläisen sääntökunnan suojelija, rakennutti apsen taakse nunnille oman aition, joka on eristetty rautakaltereilla. 
Katulattari kirkon takana, Largo di Santa SusannallaLuostariasuntola: Monastero di Santa Susanna

(Monache Cistercensi/ sisterssiläis-luostari, ottaa vastaan vain naishenkilöitä)

Via XX Settembre, 14 - 00187 Roma

Tel. 06 464256

e-postia: monastero-s.susanna@libero.it

HUOM! Suljettu toistaiseksi täyskorjausten ajaksi.