keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Santa Susanna

 

Santa Susannan basilika, Piazza di San Bernando,

 Via XX Settebre 15, Esquilinon kaupunginosa

HUOM!

Kirkko ja luostari ovat tätä nykyä suljetut uuskorjauksien vuoksi. Turvallisuus syistä ei voi päästää ketään sisään kunnes korjaukset on tehty.

Minulla on se tunne että luostarissa asuneet nunnat alkaa olla jo taivasten valtakunnassa, ja että luostaria näytään ryhmille oppaan mukana. Lisätietoa täältä: tel 3471973515 tai info@larteficio.it

Jos olet kiinnostunut yöpymään luostarissa niin ota e-postiytetys: monastero-s.susanna@libero.it. 

PS. Aukioloajoista on vaikea saada selvää.


Santa Susanna tai oikeastaan koko nimeltään Santa Susanna alle Terme di Diocleziano, nimitys joka tulee siinä vieressä sijainneen Diocelezianon kylpylän mukaan. Kirkkoa on myös kutsuttu nimellä ad dua Domos, jolloin se oli alkukristillinen rukoushuone privaatti kodissa, joita kutsuttiin nimellä titulus.

Kirkkoa on rakennettu lisää vuonna 800 ja 1400-lvvulla. Nykyisen julkisivun on tehnyt Carlo Maderno vuonna 1603. 

Santa Maria degli Angelin basilika sijaitsee entisen Duoclezianon kylpylän päällä, kuten myös San Bernardo alle Termen kirkko ja Piazza della Repubblican torin kaarirakennukset. Myös Aula X delle Termen di Diocleziano ja Cratere Colossale oli Dialecliazon kylpylän aluetta.

Santa Maria degli Angelista olen tehnyt kaksi erillistä postausta, I ja II.


Dioclezianon kylpylä aikoinaan

Diocleziano oli Rooman keisari vuosina 284-305. Hän teki paljon uudistuksia Roomassa mutta hän myös tuomitsi kuolemaan mahdottoman määrän kristittyjä. Hän oli kuitenkin viimeinen Rooman keisareista, joka tuomitsi kritittyjä kuolemaan uskonsa takia.

Keisari Diocleziano halusi naittaa Susannan adoptiopoikansa kanssa mutta Susanna kieltäytyi ja siitä syystä hänet otettiin hengiltä keisarin käskystä. Santa Susannan pyhät jälkeenjäännökset ovat kaiketi pääalttarin alla.



Kirkossa on vain yksi ainoa kappeli ja seinät on maalattu kalkkimaalauksilla jotaka kertovat Santa Susanna Baldasarre Crocen elämästä. Ne on maalannut Fransesco Mezzetti 1600-luvulla.  Sisäkaton kasetit ovat kullattuja. 

Kirkossa on myös Madonna Rusticuccin kuva. Kirkon omisti nimttäi kardinali Girolamo Rusticucci, jonka oli sisterssiläisen sääntökunnan suojelija, rakennutti apsen taakse nunnille oman aition, joka on eristetty rautakaltereilla. 








Katulattari kirkon takana, Largo di Santa Susannalla



Luostariasuntola: Monastero di Santa Susanna

(Monache Cistercensi/sisterssiläis-luostari, ottaa vastaan vain naishenkilöitä)

Via XX Settembre, 14 - 00187 Roma

Tel. 06 464256

e-postia: monastero-s.susanna@libero.it

HUOM! Suljettu toistaiseksi täyskorjausten ajaksi.


Santa Susannan maanalaisia ​​alueita kaivettiin eri vaiheissa, jotkut niistä löydettiin vuonna 1830. Kaivauksia jatkettiin vuonna 1938, vuonna 1990 nunnien kellarien entisöinnin johdosta tehdyt uudet kaivaukset.

Sisterssiläinen sätäkukunta (Ordo cisterciensis) tai sisterssiläiset perustivat luostarin vuonna 1586 ja luostari on ollut kaiken iakaa sisterssiläs nunnien hallussa.





4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Upea kirkko! Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta:)

Donna Roomassa kirjoitti...


Hei Jael!

Eipä kestä.
Tähän kirkkoon on pantu tunteja sitä valmistellessa. Uuskorjausten jälkeen voi olla että aletaan ottaamn sisäänpääsymaksu, sillä sponsorit haluaa satsatut rahansa takaisin. Näin on käynyt Firenzessä ja Veneziassa.Roomassa on noin tuhat kirkkoa, eikä niihin ole sisäänpääsymaksua ainakaan vielä.

hb kirjoitti...

Hei,

asutko Italiassa?
Paljon Roomatietoutta tässä blogissa ja siksi kiinnostaisi tietää pääsiäisen ajan vaikutuksesta pikku kyliin.
Ollaan lähdössä Roomaan huhtikuun 15-24.4 ja tarkoitus oli viettää 3 yötä Castel Gandolfossa pääsiäisviikon lauantaista seuraavan viikon tiistaihin.
Onkohan mitkään ruokapaikat auki noina pääsiäispäivinä (su ja ma)? Ruokakaupat?
Vai kannattaako suosiolla pysytellä Rooman keskustan lähettyvillä?
Meitä lähdössä reissuun kaksi aikuista ja koululainen 7v.

yst. terv. Helena

Donna Roomassa kirjoitti...

Nykyään oleskelen enimmäkseen Tukholmassa ja elelen eläkeläiselämää.Tunnen Rooman suurinpiirtein yhtä hyvin kuin Tukholman, jossa sijaitsee virallinen kotini.
Eniten turisteja saapuu Roomaan juuri pääsiäisen aikaan, joten jos aikoo yöpyä Roomassa on parasta varata yöpymispaikka hyvissä ajoin. Pääsiäisen aikaan on karnevaalitunnelma Roomassa.

Italia on sekularisoitunut valtio, jossa uskonto on yksityisasia. Kirkolla ei ole mitään merkitystä jokapäiväisessä elämässä. Kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat avoinna arkena ja pyhinä. Lazion maakunnan pikku kylissä asuu enimmäkseen eläkeläisiä joten on vaikea sanoa aukioloajaoista, mutta joku kauppa, ravintola ja kahvila pitää varmasti ovensa avoinna ainakin osan ajasta pyhäpäivinäkin. Italialiset eivät mielellään istu kotona vaan lähtevät ulos, varsinkin roomalaiset. Voin kuvitella että vanhusten lapset ja lapsenlapset tulevat pääsiäisen aikaan tervehtimään ja silloin mennään porukalla ulos syömään.

Oikein mukavaa ja mielekästä matkaa ja hyvää pääsiäistä teidän perheelle!