Tämä on jo toinen pääsiäinen kun ei monet pysty osallistumaan messuun ja muihin pääsiäisviikon tapahtumiin pandemian takia. Pyhiinvaeltajia ei ole tullut suurin joukoin Vatikaaniin ja Roomaan, kuten normaalioloissa olisi tapahtunut. Ruotsista voi matkusta Vatikaanin ilman karanteenipakkoa, ja palata atsin ilmna etteä joutuu karanteeniin. Mutta Vatikanissa ei voi turistit yöpyä. Italiaan vaaditan kuitenkin karanteeni ruotsalaisilta. Ruotsiin lentää kaikki suurimmat lentoyhtiöt, joten lentolikennettä ei ole suljettu, eikä tulla sulkemaankaan.
Ruotsissa on koko pademian ajan luotettu siihen että matkustajat itse valitsevat jäädä karanteenin, jos he tuntevat oireita ja mentävä sitten itse omin päin testaukseen tarpeen mukaan. Testaus ei maksa mitään. Joten Ruotrsin voi palata/tulla ilman karanteenipakkoa.
Aikaisemmin olen tehnyt postaukseen Pääsiäinen Vatikaanissa.
Pääsiäinen on katollisen kirkon suurin juhla. Pääsiäisen viettäminen Roomassa on erityistä. Valtavat jokot ympäri maapallao tungeksii ikusiessa kaupungissa, Vatikaanissa ja Roomassa pääsiäsiviikolla, Settimana santa.
Sanotaan, että Roomassa on kompakti keskus, jossa kuuluisat nähtävyydet sijaistevat sen verran lähekkäin, että useimpiin pääsee kävellen. Rooma on suurehko, tiiviisti rakennettu ja silti tunuu avoimelta, Roomassa täytyy nauttia kävelystä, sillä nähtväyyksiä ei ole mahdotonta nähdä kävellen.
Suosittelen yöpymistä keskustan hotellipasnsionateissa lähtökohtana keisarillisen ja katolisen Rooman kokeminen viiden pääsiäispäivän aikana. Sama suoitetlen kaikiell turiteille. Ei siellä hotellissa tule oltua muuta kuin nukkua ja käydä pesulla.
Katolisen kirkon pääsiäistä vietetään laajalti Roomassa, vaikka roomalsiet ei oel kovinkan sukonolista väkeä. Suurena perjantaina paavi johtiaa valokulkuetta Via Crucis, Pääsiäinen on omistettu suurelle määrlle tapahtumia ja pääsiäissunnuntaina paavi antaa ihmisille vuosittaisen siunauksen Urbi et Orbi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti